WTS Leeds; Winst voor Jacob Birthwistle, Marco van der Stel 30, Jorik van Egdom opnieuw pech

Ze zijn wereldberoemd in Engeland; Jonathan en Alistair Brownlee. Zij hebben een dikke vinger in de pap gehad in het ontstaan van het o zo technische parcours van de WTS Leeds. Niet vreemd dus dat beide broers zich al vlot in de kopgroep lieten zien.
Nog nooit zo’n sterk startveld bij de mannen bijeen gezien, maar Murray en Mola lieten al een steekje vallen

Aanvankelijk in een kopgroep van 12, maar een samensmelting met de tweede groep was al snel een feit. Een kopgroep van 28 ontstond met bijna alle favorieten.Marco van der Stel zat er goed bij; als 10e uit het water. Ook Marten van Riel voorin te vinden. Minder goed ging het zwemonderdeel van Jorik van Egdom, met een een achterstand van 1:40 uit het water.  Richard Murray kende een minder eerste onderdeel, zijn achterstand 55 seconden. Mola op 48 seconden.
Jorik van Egdom kende wederom een probleem met zijn fiets en startte niet aan het fietsonderdeel.

Uitvalpogingen in de kopgroep werden steeds opnieuw gepareerd, Marten van Riel deed veel kopwerk om mensen terug te halen. 27 triatleten bleven bijeen, met bijna alle favorieten in de groep. Mola en Murray en hun achtervolgende bleven steken op op een minuut. In de voorlaatste ronde fietsen was er nog een uitbraak van Russel White en Alistair Brownlee, maar ook deze werd teniet gedaan.

Een grote groep begon aan de 10 kilometer lopen. Jonas Schomburg was de atleet die de gevechten opende op het looponderdeel met een grote groep achtervolgers op 10 seconden.  Maar ook zijn poging werd teniet gedaan, de achtervolgers, onder aanvoering van Gomez.

Het was tenslotte de verrassing van de dag Jacob Birthwistle AUS die de winst pakte in Leeds, voor Matthew McElroy USA en Javier Gomez ESP. Marco van der Stel 30, Marten van Riel 7. Jelle Geens 14, Richard Murray 17.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.