En dan ineens word je….geridderd; Redacteur in verlegenheid, sprakeloos en met writers block – WTJ 1210

ZONDAG – We lopen hopeloos achter de feiten aan. Maar wat wil je, als er zaterdagmiddag na een meer dan geslaagde 35e editie van de Verwer & Janssentriathlon een burgemeester staat, die ook nog iets plechtigs tegen de speaker wil zeggen. Lang verhaal kort, het heeft Zijne Majesteit behaagd om Wilhelmus Antonius Johannes van den Broek (c’est moi) te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat voelt gek aan, ik kan er relativerend over doen, maar de waarheid is dat het me toch veel doet. In een flits kwamen op dat podium die 35 jaar triathlonsport voorbij. Een grote hap van mijn leven. Ik las ergens dat mijn persoontje hoort bij het DNA van de triathlon. Tja, als jullie het zeggen…. Onuitsprekelijk groot is mijn dank aan iedereen, die hieraan heeft bijgedragen. Maar bovenal zijn het mijn vrouw Heleen, mijn drie pracht kinderen Sem. Silke (deelneemster zaterdag) en Olivier die dit mogelijk gemaakt hebben. Zij lieten het toe dat ik bijna 1250 keer huis en haard verliet voor weer eens een babbelklusje. Afijn, genoeg gezegd. Wim blijft Wim, ook nu hij geridderd is.

De triathlon van Oud Gastel was er eentje om in te lijsten. Brabants Mooiste. We gaan het er de komende dagen hier over hebben. Net als over de flitsende Rotterdamse Triple Mix, de prachtraces in Westland, Cuijk, Huizen, Nederhorst den Berg en Leidschendam.

We gaan het hebben over de tweede plaats van Pleuni Hooijman in de door noodweer geteisterde Ironman Cork, over het brons van Iris Dijkstra op het EK 70.3 in Elsinore over de meer dan goede prestaties van Marco van der Stel (9e), Quinty Schoens (14e) en Jony Heerink (16e) in de World Cup Antwerpen. En over nog veel meer. Maar…..nu nog even niet.

 

Wim van den Broek

Wim van den Broek

Helft van Nederlands bekendste speakerduo, houdt van hoogoplopende debatten in de plaatselijke gemeenteraad en één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: