Meer Divisies 010 Rotterdam; Alles over triathlons Huizen, Westland en Cuijk – WTJ 1214

WOENSDAG – Verder met de reeks wedstrijden uit 22/23 juni. 010 Rotterdam hield immers niet op bij Eredivisie alleen. Het was er Super Saturday en zondag deden nog 390 mensen mee aan de OD en de sprint triathlon op hetzelfde parcours. Maar in zowel de lagere divisies als de recreatief bedoelde zondagwedstrijden stond het plezier voorop. De resultaten hebben we overigens wel.

Rogelli/TriMates en TV Almere grote winnaars Teamcompetities Rotterdam


Want in die 1e Divisie is het nog bloedserieus natuurlijk. Net als in Weert won Tjardo Visser nu ook in Rotterdam de 1e Divisie Triple Mix. Namens TVA versloeg hij René Jaasma van AV Impala en Remco de Veen van TV Weert. Gewezen Rotterdam-010 én voormalig Gastel-winnaar Gerbert van den Biggelaar eindigde voor Trimates 2 als tiende. Met de tweede kleine erbij liggen de trainingen op een laag pitje. Met zijn team won ie echter wel het dagklassement, mede dankzij Merijn Ellenkamp, Daan Gehlen en Martijn Keijsers. TVA zat er met de tweede plaats nu dichterbij dan in Weert, derde werd TC Twente 2. In het vrouwenveld toonde Ilona Eversdijk, eveneens van TVA zich de sterkste. Het was wel een TV Almere-dagje want behalve Ere- werd dus ook de 1e Divisie vrouwenwinst geboekt.

Ilona liet Diede Diederiks achter zich. De Rotterdamse van EDO Sports werd na Weert dus opnieuw tweede. Brigitt Ouweneel van Hellas 2 sloot af met een derde plaats. Toevallig was de individuele volgorde ook de teamvolgorde van de dag: TVA dus met Ilona maar ook met Cynthia Zerts, Sharon Zuijdervliet en Danielle Spoelder. Tweede EDO Sports, derde Hellas 2.
De andere divisies strijdden allemaal in de Team Relay en dan zelfs Noord en Zuid samen of Noord tegen Zuid. We volstaan even met de overall-winnaars per divisie. In de 2e Divisie was het TV Dordrecht met Ben Muller, Bjorn van Vliet, Max Muller en Nick van Ingen. TTW en Aquapoldro volgden. Bij de vrouwen won TC Maastricht met Kahina Mebarki, Esther van Barneveld, Boukje Knops en Heleen Zandstra. Op twee VZC, op drie TV Arnhem.
De derde divisie dan. Eindelijk succes voor Hellas. In het vierde team zaten zaterdag Mart Vrijsen, Ron Band, Richard Bartels en Tim Kleinloog. Naast hen op het podium de mannen van Oude Veer en van ASU’11.
De vierde divisie tenslotte ging – 1 week voor het eigen evenement – de dagzege naar Triathlonteam Holten met Koen Onderwater, Jelte Jansen, Rutger Pollemans en Bert-Jan Haarkamp. Hellas 5 werd tweede en Rogelli/TriMates 3 derde. Conclussie van Super Saturday was dat Rogelli/TriMates en TVA over alle divisies bekeken de grote winnaars waren.

Ook zondag nog volop sport rondom W-A roeibaan
Zondag was het veel rustiger rondom de snikhete Willem-Alexander roeibaan. De kwart afstand werd gewonnen door de Duitser Matthias Kindel, deel uitmakend van een Italiaans team uit Firenze. De tweede plaats was voor Rotterdammer Ferdi Dorr, de derde voor master Matthijs Stam. Beste vrouw was de in Rotterdam woonachtige Carlyn Greenhalgh, tweede finishte NTB/Teamcompetities-promotor Berteke de Jong en derde Rosanne Diepeveen. Trio Enforce 1 won de estafette, de sprint ging naar Thijs Koops en Germijn Heijnen en op de korte afstand was het Charlies Sand Angels min 1, die de trio won.

Toptrio van jonge specialisten in Gastel


Over trio’s gesproken. Uit de Verwer & Janssentriathlon Oud Gastel onthouden we zeker nog de sportieve uitsmijter met zo’n honderd trio’s in de trio-triathlon en waarvan het jonge Gastelse team de Atleetjes de zege naar zich toetrok. Het bleek de ideale cominbatie te zijn met Sem Lazaroms als allersnelste zwemmer van de dag, met Moreno Tak als super tijdrijder en met de Flying Gastelaar Ernson van den Bos als loper. Mooi dat deze 16-jarige mannen het zo ver al schopten. In het verleden wonnen ze allemaal ook de jeugdtriathlon meermaals.

Opzet Huizen is goed: winst Tim en Anne

SAMSUNG CSC

Door naar de vele andere Nederlandse wedstrijden. In Huizen is vorig jaar met succes een doorstart gemaakt. In de haven van Huizen is de sfeer beter, staat meer publiek. Niet alleen parcourswijziging, ook van zaterdag naar zondag heeft de Noord-Hollandse wedstrijd goed gedaan. Exact 400 deelnemers op de drie afstanden, allemaal individueel.
De Olympische afstand was de wedstrijd. Ze werd geopend door Geert Lantink, die het snelst uit het water kwam. Op de fiets kwam de vierde zwemmer Tim Vreeburg al opzetten.Geert kon hem fietsend lang volgen. Bij het lopen bleef alleen Tim vooraan en zakte Geert terug naar een zesde plaats. Het was dankzij een tweede looptijd een mooie zege voor Tim Vreeburg uit Heemstede, veelal voor IZGS uitkomend in de 2e Divisie. Zijn beste prestatie lag tot dusverre bij een vierde plaats in Noordwijkerhout en teamwinst met IZGS in Arnhem. Nu kwam daar Huizen bij. Hij klopte de eerste master Dennis van der Spoel uit Hoofddorp. Een steady race deed Emil Hoogstad uit Nieuwkoop, resulterend in een derde plaats. Jaco Langerak passeerde als laatste Geert Lantink en finishte met de snelste looptijd als zesde. Was Dennis beste M40, de beste bij de M50 was niemand minder dan ETU-bestuurder Martin Breedijk. Na het fietsen lag hij zelfs zesde, dat werd daarna een achtste plaats.

Bouke de hardloper wordt Bouke de triatleet


Anderhalve minuut daarna kwam als achtste totaal al de eerste vrouw over de streep in gezellig Huizen. Het was Hellas-atlete Anne Stellaard, die een riante voorsprong verzilverde met de winst. Liefst twaalf minuten tuurden de toeschouwers naar de nummer twee, DTC-atlete Laura Hak. En ook daarna duurde het weer even vooraleer de Almeerse Kim van Breda binnen kwam. De kwart afstand ging naar een man uit Rotterdam: René Kleizen. Bij de vrouwen was het de lange afstandsduatlete Yvette van Wegen, die de triathlon won. De sprint tenslotte ging naar Bouke Onstenk en Mirja Dooren, onlangs nog vijfde op de Amsterdam Bosbaan Tri. Bouke kennen we natuurlijk als hardloper en dat bleek. Hij boog zijn drie minuten achterstand op snelste zwemmer Thijs van der Zee uit Delft om in een duidelijke voorsprong. Uit Delft komt ook Mirja Dooren. Ze hield Danielle Spoelder achter zich, maar die had ook Rotterdam zaterdag gedaan. Mooi was de prestatie van paratriatlete Djoke van Marum op een zesde plaats. Djoke haalde brons op de Paralymics van Beijing in het zitvolleybalteam.

Christiaan Solleveld op herhaling in Westland


Vorig jaar door de blauwalg helaas geen Westland Triathlon, maar een run-bike-run. Daar was nu gelukkig geen sprake van. In totaal 220 triatleten kwamen naar het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk om op de warme zondag mee t doen. En ook inclusief zwemmen bleek Christiaan Solleveld aan de meet weer de sterkste. Ik las ergens dat de ‘Hoekenees’ er 1.53.25 uur over gedaan had. Nooit geweten dat inwoners uit Hoek van Holland ‘Hoekenezen’ genoemd worden. Christiaan staat bekend als een cross-specialist, maar op de weg kan hij ook prima uit de voeten, want hij versloeg toch mooi streekfavoriet Niels Persoon (vorige week ook al tweede in Rosmalen). Niels kwam nog wel als eerste uit het blauwalgvrije water. Maar de TeamUnltd-man met de baard nam bij het fietsen vlot over. Verschil aan de meet een krappe drie minuten. Stijn van Hooff dook ook nog onder de twee uur en werd derde. Het masterduel tussen Raymond Olsthoorn en Leon Lankester werd in het voordeel van de eerste beslecht, maar Leon had een goed excuus: organiseren en sporten tegelijk is best vermoeiend.
De winst bij de vrouwen ging naar Lisette Wennekers-Berkman uit Maasdijk. Zij won vorig jaar nog de sprint afstand, maar stootte nu Marianne Goijert-Hoogerbrugge van haar troon, die met haar tweede plaats wel beste master bleef. Ze bleef Simone Lankhuijzen voor, die daarmee derde overall werd. De D40 deed het toch goed met zes vrouwen in de top tien. Beste trio luisterde naar de Ratelband-kreet Tjakka! En de sprint ging bij de mannen wederom naar Maarten Bakker. Opvolgster van Lisette Berkman op de sprint was Linda Koper uit Wageningen.

Dave Rost plaatst zich op erelijst Cuijk

Met het maximaal aantal van 420 was ook de triathlon van Cuijk dit jaar stijf uitverkocht. Drie keer op rij won Luc Verhamme de wedstrijd. Hij was er bij de vierde editie niet bij. Op de erelijst kwam een sterk opvolger in de vorm van Dave Rost. De master uit tegenwoordig Bemmel deed voor het eerst mee in de wedstrijd van Rob Reuser c.s. Hij kwam met vijf minuten voorsprong bij de finish aan. De tweede man was Tijmen van der Burgt uit Amersfoort, derde werd Frank van Haren uit Heumen en dat was op een achterstand van negen minuten. Nijmegenaar Jelle Driessen zat op exact tien minuten van Dave als vierde. Grote verschillen dus in een faire wedstrijd, die volgens de politie door zo’n 1500 bezoekers werd bijgewoond.

De Oudemannetjes gaan steeds harder


Beste vrouw was Hanneke van Haren-Meijer. De Heumense versloeg Sedef Ozcelik uit Eindhoven met twee minuten. Daarna viel een groot gat tot de nummer drie, de Delftse Claudia van der Poel. Uiteraard was het ‘Best Team’ winnaar van de trio-triathlon. De formatie uit Baarle-Nassau ging sneller dan alle individuele triatleten, hetgeen trouwens maar weinig voorkomt. De sprint afstand werd gewonnen door Rob Woestenenk en de zich snel ontwikkelende Maud Oudeman .Tussen beiden zat slechts vier minuutjes overigens. De jeugdserie ging net als vorig jaar naar Robin Schols (heeft al heel wat bekers in zijn kast staan) en naar Puck Oudeman, het jongere zusje van. De kids-categorie was voor Jasper Krijgsman en de Duitse Nane Vossen. Organisatorisch was alles weer pico-bello geregeld. De atleten werden goed voorzien van extra drinken op de posten. Hulde.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.