Tessa Kortekaas wint Ironman 5150 Hoorn na aanrijding motor

Een bizarre race voor Tessa Kortekaas in Hoorn tijdens het eerste Ironman Multisportfestival Westfriesland. Samen met de jarige Talisa van der Fluit, de allersnelste man Geert Schipper en winnaar Tristan Olij startte ze als elite net voor het veld van ruim 700 deelnemers aan de Ironman5150. Kortekaas had gekozen voor deze wedstrijd als opwarmer voor het NK halve in Klazienaveen, waar ze wil strijden voor de nationale titel. 
In leidende positie was er een aanrijding met een motor, een val op haar hoofd tot gevolg. Tessa krabbelde op en zette haar race voort . Als tweede , achter Talisa van der Fluit, begon ze aan het looponderdeel en wist tenslotte de wedstrijd te winnen. Alleen mist ze een stukje van haar race in haar herinnering. Insiders zagen haar passeren en het was voor hen duidelijk dat er iets mis was.

Winst bij Multisport festival Westfriesland ,  maar…

Een oké zwemonderdeel  in het Markermeer, een sterke, vlak en winderig fietsonderdeel met een val in de laatste km. De motor met official passeerde me en besloot een even later om te draaien. Ik kon geen kant op en landde op mijn hoofd. Duizelig stond ik op, zette mijn vizier terug op mijn helm, die eraf gevallen was. Ik pakte mijn fiets op, legde de ketting er weer op, corrigeerde een van de handle bars en ging verder…

 

Het volgende dat ik me herinner is dat ik op mijn horloge keek en zag dat ik 2,5 kilometer had gelopen, ik zag bloed op mijn elleboog..

‘Wat is er gebeurd? In welke race zit ik?’

Ik herinnerde me dat ik in Hoorn ben en dat ik 10km moet lopen. Dan herinner ik me de motor, maar wat gebeurde er in T2?

Ik hoor dat ik tweede lig en met een pace van minder dan 4min/km lag ik al snel weer eerste. Ik bereikte de rode loper, juichend maar met een verbeten gezicht.

 

 

Op advies van de aanwezige artsen toch doorverwezen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis zeiden ze dat alles in orde was, een hersenschudding natuurlijk, maar niets om me zorgen over te maken. Hoe dan ook, ik maak me zorgen, volgende week wil ik strijden voor het NK halve afstand in Klazienaveen. Het enige wat ik nu kan doen is rust, luisteren naar mijn lichaam en rusten.

 


Oh ja en een nieuwe helm vinden…

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.