De laatste wedstrijd van afgelopen weekend?; IM 70.3 Astana – RTJ 8

Dinsdag – Het zal de komende weken anders zijn als normaal voor de lezers. Alhoewel normaal: vele lezers verklaren Wim en mij toch al voor gek met al die berichten uit de triathlonwereld, elke dag maar weer. Wim geniet van zijn vakantie en ik heb de ondankbare taak tijdelijk in de voetsporen van een schrijver pur sang  te “mogen” treden. Even niet samen overleggen, zaken voorbereiden, foto’s zoeken, even niet de van Wim bekende stijl in WTJ. Ach, ik zal een poging doen met een aantal RTJ’s.

We misten nog de uitslag van IM 70.3 Astana. Nils Frommhold besteeg weer eens het hoogste schavotje. Als derde beëindigde hij het zwemonderdeel, achter Filipe Azevedo en Mattia Ceccarelli. Tijdens het fietsen lieten Frommhold en Azevedo de rest van het veld hun hielen zien. Na 5 kilometer lopen was een versnelling van Frommhold voldoende om de winst naar zich toe te trekken. De Portugees Filipe Azevedo werd tweede, derde de Italiaan Ceccarelli.

De Tjechische Radka Kahlefeldt stapte als eerste uit het water bij de dames, echter de Britse Susie Cheetham en de Oostenrijkse Lisa Hutaler hadden een beter fietsonderdeel en kwamen als eersten de wisselzone na het fietsen binnen. Het loopvermogen van Kahlefeldt is befaamd en dat bewees ze ook weer in Astana. Na 12,5 kilometer lag ze aan de leiding om onbedreigd de winst voor zich op te eisen. Tweede werd de Britse Susie Cheetham, de Amerikaanse Sarah Piampiano pakte brons.

De klederdracht van Astana levert prachtige plaatjes op.

Er deden in Astana geen Nederlandse atleten mee deze editie.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.