IM 5150 Zurich, Hoorn 70.3 2020, Swedeman, WTS Edmonton – RTJ 13

Een rustige zaterdag, ach dat kennen we niet meer. In aanloop naar de laatste maal IM Zurich (volgende editie 2020 in Thun) vandaag het voorprogramma: de IM5150. Nicola Spirig pakte weer eens een overwinning. De winnares van de OS Londen en zilver bij OS Rio was te sterk voor de rest van de deelneemsters. Imogen Simmonds op een tweede plaats, Amelia Watkinson werd derde.

Op een verdienstelijke vierde plaats Els Visser, die het lange werk eens inruilde voor de Olympische afstand.

5150 hadden we  zeer succesvol in Hoorn, het programma is voor het Multisportfestival West Friesland is nog niet geheel duidelijk, maar zeker is wel, zoals we al eerder melden, dat in het laatste weekend van juni 2020 de IRONMAN 70.3 WESTFRIESLAND 2020 een feit zal zijn. Binnenkort wordt het programma duidelijk en zullen de inschrijfmogelijkheden open gesteld worden.

De Swedeman Extreme werd een prooi voor een Noor;  Frode Jermstad. Joris Buyl (B) draaide een fantastische wedstrijd en finishte op een prachtige tweede plaats. Het brons was er voor de Duitser Johannes Kiefer. De enige Nederlander aan de start was Bob Rozema. Tijdens de race hadden we contact met zijn begeleidingsteam; Hij gaat super goed. Sneller gezwommen dan gedacht, harder gefietst dan gepland. Hij voelt zich goed en gaat nu aan z’n beste onderdeel beginnen. Althans hij is al lekker bezig. Over 18km voeg ik me even weer bij hem. En dan nog eens 14km en dan op naar de top met z’n tweeën. Zo gaaf!!!
Bob haalde de top en de finish, later deze week zijn wedstrijdverslag.

 

 

Vannacht dan de WTS Edmonton individueel. Geen Nederlandse individuele inbreng, zij richten zich op de o zo belangrijke Relay, de startvolgorde voor morgen: Maya Kingma, Marco van der Stel, Quinty Schoens en Jorik van Egdom.
Bij de mannen staat de top 5 aan de start; Vincent Luis, Javier Gomez Noya, Fernando Alarza, Jakob Birtwhistle en Mario Mola. Ook zeer nieuwsgierig naar de prestaties van onze zuiderburen Jelle Geens (8e in tussenstand) en Marten van Riel (10e) kunnen. De top 3 in de tussenstand bij de dames kiest voor een ander programma, Taylor Spivey is de hoogst geklasseerde op een 4e plaats, Summer Rappapourt(8) en  Yuko Takahashi(12) zijn de hoogst geklasseerden. Wat kunnen de  Belgische Claire Michel (19) en Valerie Barthélemy.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.