IM Zwitserland; Het Rondje Eilanden, Winst voor Claudia en Diede – RTJ 14

Jan van Berkel wint IM Zurich

 

In Zwitserland de laatste Ironman in Zurich, in 2020 zal deze wedstrijd in Thun worden georganiseerd. Een Pro-mannen race met een kopgroep van 4; Jan van Berkel, Christian Kramer, Sven Riederer, Cyril Viennot . Ronnie Schildknecht, Mr. Ironman Zwitserland in de achtervolging. Na het fietsen trokken Van Berkel en Riederer en samen op uit; vrienden en trainingsmaatjes. Één volle ronde zij aan zij, maar dan was het Jan van Berkel die het tempo verhoogde en wegliep. Zijn tweede zege in de Ironman van Zwitserland, voor de man die ook nog deels Nederlander is. The Berkelizer maakte in het verleden deel uit van het Nederlandse team, op jacht naar Olympische kwalificatie. Sven Riederer behaalde een schitterende tweede plaats in zijn laatste triathlon als Pro. Twee Kona slots, dus wie weet verlengd Riederer zijn imposante carrière nog met 1 race. Derde man, de voormalig wereldkampioen lange afstand Cyril Viennot. Natuurlijk komen we later met de volledige lijst van Nederlandse finishers.

Het Rondje Eilanden

 

Er moest wat geschoven worden gisteren in de starttijden bij het Rondje Eilanden vanwege het weer, de finale werd geschrapt, maar het feest was er niet minder om. De swim-run-swim-run ………… trekt al jaren vele duursporters in deze unieke wedstrijd langs en over de eilandjes in de Vinkeveense plassen.

Bij de dames ging de winst naar Deborah Wissink, voor Marloes Nieberg en Tjarda Rodenhuis. De mannenrace ging naar Ben Muller, tweede werd Nick van Ingen, de derde plaats voor Sander Berk.

Winst voor Claudia en Diede

 

Naar België dan voor de Nisraman. Van oudsher altijd een wedstrijd waar de Nederlanders in grote getalen aanwezig zijn. Zo ook deze editie. Twee Nederlandse dames op het hoogste schavotje; Claudia Striekwold won de lange afstand. Diede Diederiks pakte de zege op het kortere werk.
Achter Claudia Striekwold een tweede plaats voor Margriet de Beus, derde de Franse Elodie Ciré. De mannenwinst ging, zoals verwacht naar Yeray Luxem (B), voor Mathias Cloostermans (B) en Sebastien Florimond.

foto Mark Schoonhoven

Diede Diederiks liet haar talent weer eens blijken, als 7e overall kwam ze over de finishlijn. Anke Storme (B)en Marlene Goldman(FRA) completeerden het podium. Bij de mannen een mooie tweede plaats voor Patrick Dekkers, Robbe Janssens (B) de winst, het brons Cis Bens (B).

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.