“The Striek strikes again”, winst in de Nisraman voor Claudia Striekwold – RTJ 18

Niets is haar te gek, triathlonvolgers zeggen  soms dat ze veel te veel wedstrijden doet in verschillende afstanden/disciplines, maar Claudia Striekwold geniet van alles wat ze doet. Of het nu een Ironman race is in Australië, een wedstrijd in haar eigen Nuenen of weer ergens een exotische race; The Striek geniet!
Afgelopen zondag won de Eindhovense de Nisraman, in aanloop naar haar wedstrijd van dit seizoen; De INFERNO.

1k swim, 42 km racefiets (900hm), 18 mtb (500hm), 10 run (300hm).

Laatste wedstrijd voor de Inferno (4 weken). Aangezien ik de bergen in ga, had ik het raceplan mezelf hier niet volledig uit te wringen (zoals in Nuenen ).


Ik lag vanaf begin op kop, maar weet dat Margriet naar boven vliegt in die heuvels en de andere tegenstanders kon ik niet zo inschatten. Gedoseerd gereden, en met mtb geen “Kamikaze Claudia” acties en dus geen risico genomen, wetende in de afdalingen rap genoeg te zijn.

Lopen was wederom een super tof parcours, een lus rondom Barrage de Nisramond, eerste 5km  singletracks naar beneden / redelijk vlak, daarna een paar klimmen BAM recht omhoog, met touw zelfs, heel gaaf!

In 4:13:24 kwam ik over de finish, met eindelijk zo’n lintje, wat trots de lucht in ging   Dit zijn de wedstrijden waar ik écht blij van word!

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.