Pech voor Shirin in duathlon Alp d Huez, goede race Gjalt Panjer – RTJ19

Dinsdag – Al sinds lengte van jaren een triathlon 4daagse op en rond de Alp d Huez. Op dinsdag de duathlon, woensdag de kindertriathlon, donderdag de hele zware Long Distance en op vrijdag de Short Distance race.

Gjalt en Syb op podium

 

Vandaag de duathlon; 6.5 kilometer lopen, 15 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen. Het werd een Franse dag bij de mannen. Winst voor Emile Blondel-Hermant, gevolgd door Emmanuel Meysset en Baptiste Domanico. De jonge Gjalt Panjer draaide een goede race en  was de beste Nederlander, als 14e passeerde hij de finish en won zijn leeftijdsgroep. Syb de Jong finishte als 26e en kwam op het podium als 3e in de leeftijdsgroep. 16 Nederlandse mannen finishtendeze duathlon.

Pech voor Shirin


Alleskunner en supertalent Shirin van Anrooij verruilde na een succesvolle wielerperiode de ene sport weer eens voor de andere. Vandaag had ze echter een pechduiveltje op haar schouder; Jammer genoeg zat het niet echt mee vandaag.. Na een steady run waarin ik had gespaard voor het fietsonderdeel pakte ik mijn fiets waar iemand zijn stuur tegen mijn shifter had aangezet. Eerste 2 km op het zwaarste verzet omhoog omdat mijn schakelen niet meer werkte, aan de kant gaan staan en lang bezig geweest om het te repareren wat niet goed lukte. Toch doorgezet en gefinisht als 9e overall en 1e junior. Teleurgesteld omdat materiaalpech een stukje onmacht is maar op naar de volgende wedstrijden!

 

Yvette van Wegen was de tweede Nederlandse finisher bij de dames, als 12e dame en eerste in haar leeftijdscategorie. Vijf Nederlandse dames bereikten de finish.
Winst was er voor de Spaanse Anna Noguera, voor  de Françaises Anne Laure Ferrent en Virginie Lemay.

Donderdag de LD race met Nederlandse Pro’s op de startlijst: Miriam van Reijen, Els Visser en Mark Oude Bennink

 

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.