Triathlon Alp d Huez met de Nederlandse finishers; Gregor Stam van Wall of Fame – RTJ 21

Het blijft een van de meest heroïsche wedstrijden, die op en om de Alp. Vandaag de lange afstand met 2200 meter zwemmen, 118 fietskilometers met de Alpe du Grand Serre, de Col d’Ornon en de Alp d’Huez.

 

Winnaar Romain Guillaume (FRA) wint in zijn eigen regio. Een liefhebber van hele zware races o.a. met winst in IM Lanzarote in het verleden. De Spanjaard Albert Moreno Molins op twee en op drie de Belg Kenneth Vandendriesschen. Mark Oude Bennink de beste Nederlander op plaats 18.
De Belgen deden het goed met nog twee man in de top 10; Timothy van Houtem op 8 en runner-up van Oud Gastel Pamphiel Pareyn op 9.

In de top 10 op plaats 6 overall de winnares bij de dames ; Daniela Ryf. Ze lijkt haast buitenaards, op slechts 13:05 van de winnaar bij de mannen. Het podium werd verder gevuld met de Australische Carrie Lester en de Belgische Alexandra Tondeur. Miriam van Reijen finishte als 7e dame. Ann Schoot Uiterkamp behaalde zilver in de D30 categorie. De derde Nederlandse dame Marieke de Groot ; 11D30

De andere Nederlanders:
140 Henk Wildermans
151 Robert Sonke
236 Marijn den Hollander
273 Martin van Heteren
298 Kees Alblas
305 Jaap Stiggelbout
353 Bjorn Hanegraaf
369 Johan Ulijn
442 Pascal van Houten
446  Roel Kolman
484 Marcel Heijmans
529 Stef van Rens
580 Giovanni Van Gelder
597 Stephan v.d. Vossenberg
639 Remo Winkelmolen
669 Jeroen Ulijn
735 Marnix Heida
745 Anne de Jong
776 Edwin v.d. Laar
786 Remy Hofmeijer

23 Nederlanders aan de finishlijn, de volledige uitslag staat hier

Gregor Stam van Wall of Fame

 


Wij melden alvast dat op 24 september d afbeelding van Gregor Stam op de Hall of Fame in Almere op zijn verzoek verwijderd wordt. Morgen in RTJ een verhaal met Gregor over het waarom.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.