ETU sprint EK Kazan; voorbeschouwen IM Hamburg; IM Whistler; IM Lake Placid -RTJ 22

 

 

Zaterdag- Het EK sprint triathlon in Kazan; winst bij de dames voor de Zwitserse Julie Derron (vorig jaar Europees Kampioene sprint <23), tweede plaats naar de Tsjechische Petra Kurikova, brons voor Tamara Gomez Corrido.

 

Bij de mannen Brits succes; goud naar Gordon Benson (winnaar European Games 2015) en zilver voor Sam Dickinson, brons voor Rostislav Pevtson (AZE). Zowel bij de vrouwen als bij de mannen geen Nederlandse deelname.

 

Op zondag het ETU sprint European Championship in de leeftijdscategorieën in Kazan (RUS) en dan vraag je je bij het bekijken van de startlijsten  toch af wat de waarde is van sommige kampioenschappen.Ook in dit geval geen Nederlanders aan de start. Het zal een soort landenwedstrijd worden bij de agegroepatleten ; Rusland tegen Groot Brittannië. Een paar  Duitsers en Belgen hebben zich ook ingeschreven voor deze wedstrijd. Wel bijzonder dat er 3 mannen in de categorie H80-85 aan de start staan: Manfred Klittich GER, Vladimir Shitov RUS en Boris Kirillov RUS.

Ironman Hamburg

Het leek even spannend te worden rondom het zwemonderdeel in combinatie met blauwalg, maar er is groen licht. Tutukin (RUS), Alonso (SUI) en Raelert (GER) zijn op papier de favorieten bij de mannen. Namens Nederland Stefan Overmars op de startlijst bij de Pro mannen. Bij de Pro vrouwen de favorietenrol voor Corinne Abraham (GBR), Caroline Steffen (SUI) en Susie Sweetham GBR). Janine Lubben als Nederlandse Pro debuterend in dit startveld. Maar liefst 127 agegroep deelnemers namens Nederland, paar opvallende namen : Anne Zijderveld, Nelleke Balde (debuut op de hele) en Guido Kwakkel. De complete startlijst vind je hier.
In Hamburg zijn er twee van de laatste 12 Pro startplaatsen voor Hawaii te verdienen.

Ironman Whistler

 

 

In Canada een Pro race voor de vrouwen, 2 Hawaii slots liggen aldaar gereed. Namens Nederland Lenny Ramsey als een van de outsiders voor die startplaats op Kona. Angela Naeth ( de dame die het protest in Maastricht aanhangig maakte), Jenn Annet en Jodie Robertson zijn de voornaamste kandidaten, maar wij hopen op een ultieme race van Lenny.

Ironman Lake Placid

Lake Placid een race voor de Pro mannen. Kandidaten voor de eindoverwinning en de twee slots voor Kona: Brent McMahon, Joe Skipper en Matthew Russel.

 

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.