IM Hamburg; winst voor Frank; Challenge Praag; Kim op podium; IM 70.3 Santa Rosa – RTJ 23

Ironman Hamburg

 

Een wel hele bijzondere wedstrijd voor Christian Hogenhaug, die vandaag Ironman Hamburg won. In 2016 als agegroepatleet op Hawaii op het podium (2H25, 9:06:40) droomde hij ooit terug te komen, maar dan als Pro. Vandaag kwam die droom uit! Vooraf hoopte Hogenhaug op een top 5 klassering, maar zijn winst vandaag  bracht hem het Kona-PRO slot.

 

 

Geruime tijd werd de Deen achtervolgd door Andreas Raelert, maar de snelste Duister, op dat moment in de race, moest tijdens de marathon uitstappen. zoals  beelden via de livestream toonden. Hogenhaug deelde zijn marathon geweldig in, nam steeds tijd bij de verzorgingsposten em vervolgens weer zijn tijd te pakken. Door het uitvallen van  Raelert schoof de Zwitser Ruedi Wild op naar een tweede positie, hij verloor tijd op Hogenhaug, maar wist zijn tweede plaats zeker te stellen. Vorige week was hij een van de uitvallers tijdens IM Zurich.  Derde en Duits kampioen  werd Paul Schuster.
Stefan Overmars finishte als 12e Pro in een tijd van 9:38:45. Als 14e kwam hij uit het water, na het fietsen op positie 13.

Winst voor Frank Timmermans


Frank Timmermans besloot 11 jaar na zijn laatste hele triathlon “de ijzers weer eens onder te binden”. De atleet uit Limburg pakte “gewoon”  de winst in de categorie H55 (9:58:47). Net naast het podium kwam Guido Kwakkel; 4H40 in 9:30:05.

 

foto Thorsten Radde

 

 

Bij de dames de winst naar Susie Cheetham (GBR). Na een kwakkelend begin van het seizoen lijkt ze toch op tijd in vorm te zijn om over 11 weken op Kona haar 26e plaats van vorig jaar te verbeteren. De Amerikaanse Sarah Piampiano liep door haar goede marathon naar plaats 2, Julia Geyer derde , Duits Kampioene en winnaar van het slot voor Kona, aangezien de nummers 1 en 2 zich reeds kwalificeerden voor Kona.

Janien Lubben had het zwaar tijdens de marathon, maar haar karakter bracht haar naar de finish. Als 8e Pro finishte ze in 10:31:47. Anne Zijderveldop het podium in Hamburg, ze  finishte derde in 10:39:07 3D35. Nelleke Balde in haar eerste hele triathlon werd 6e in de categorie D35 , 10:56:53.

Challenge Praag

Challenge Praag werd een prooi voor Florian Angert (GER), Pieter Heemeryck (BEL) draaide een prima wedstrijd en werd tweede, derde plaats voor de Spanjaard Pablo Dapena Gonzalez.
Het podium bij de dames; 1 Radka Kahlefeldt (CZE), Lisa Norden (SWE), Eva Wutti (AUT).

Top 10 klasseringen voor de Nederlandse deelnemers:
Stefan Timmermans 2H25
Anique Willeme 4D30
Melanie Stokman 6D18
Roos Burmanje 7D30
Rob Martens 9H35
Berteke de Jong 7D35
Andre Gieling 4H50
Peter Koedood 7H55

De complete uitslagen zijn hier te vinden.

Kim van ’t Verlaat op podium Trumer triathlon

Succes voor Kim op de sprintafstand in de Trumer triathlon; achter de Oostenrijkse Sigrid Herndler en voor de Duitse Laura Weigel werd ze overall tweede en winnares van de junioren.

IM 70.3 Santa Rosa

Mannen
1 Sam Appleton (AUS)
2 Tim O’Donnel (USA)
3 Tim Reed (AUS)

Vrouwen
1 Chelsea Sodaro (USA)
2 Mirinda Carfrae (AUS)
3 Paula Findley (CAN)

De Nederlandse Alexandra Dronkers behaalde een tweede plaats in de categorie D65 en plaats zich daardoor voor het WK 70.3 2020.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.