IM Whistler; IM Lake Placid; dubbelslag voor van Vlerken’s; pre Olympische triathlon Tokyo live op Eurosport – RTJ 25.

Ironman Canada

Heather Wurtele zou in 2019 opnieuw aan de start op Hawaii kunnen staan. Ze deed al eerder in 2011, 2013, 2014 en 2015, met wisselend succes. Haar eerste optreden leverde haar een 8e plaats op, 2014 een 15e plaats.  Twee maal ook een DNF. Persoonlijk ken ik Heather sinds Challenge Iceland en ik weet dat zij geen belangstelling meer heeft voor Kona. In de dames Pro race wist ze de overwinning voor zich op te eisen.  Een tweede plaats was er voor  de ook uit Canada afkomstige Jen Annett , derde werd de Amerikaanse Kelsey Withrow , die zich beiden kunnen verheugen op een slot voor Kona 2019.

foto Claudia Suurmond

Marcel Suurmond finishte weer al eens op het podium: 3H40 en beste Nederlander ( 9:53:36), de andere Nederlandse finisher Bob van Walsum 12:08:14. Prachtig om het bericht te lezen van Claudia: Award Ceremony. Nu gauw weg voordat we weer naar Hawaii zouden moeten. Marcia Jansen kon de race niet beëindigen; Well, that didn’t go exactly as planned: my first DNF (did not finish in an Ironman) Swim was good (9th female overall, pro field included) and bike went well until 90K when I got continues side stitches. I was hoping they would disappear in the run, but they didn’t. Ran/hiked the first 5K but could just run short stretches. After I handed in my chip I lay down in the parking lot and after ten minutes the pain went away… Luckily!

Ironman Lake Placid

Matt Russel (USA) won Ironman Lake Placid, maar was al verzekerd van zijn slot voor Hawaii na Frankfurt, de beide slots voor Hawaii gingen naar de nummer twee en drie; Joe Gambles (USA) en Marc Duelsen (GER).

Marina Kunz toch voor Kona


Dachten wij dat het slot in Hamburg bij de dames naar Julia Gajer zou gaan, tot ieders verbazing nam ze het slot niet en werd de nummer 5 van Hamburg Martina Kunz de gelukkige winnares van het startbewijs voor Kona.

Bij de mannen zijn inmiddels 55 slots uitgedeeld, het land met de meeste deelnemers op Kona is Duitsland (12), USA volgt met 9, AUS heeft 6 deelnemers tot dusver. Namens België Bart Aernouts op de lijst, geen Nederlanders.

Bij de vrouwen 40 slots “weggegeven”, ook hier de Duitse dames het best vertegenwoordigt (6), samen met  Zwitserland (6), gevolgd door USA (4). Gelukkig hebben we hier Els Visser namens Nederland.

Alle tot dusver uitgedeelde slots voor Kona vind je hier, bij Thorsten Radde

Dubbelslag voor de familie van Vlerken.

Twee weken na Klazienaveen zijn de “Van Vlerken’s” weer actief. Net als veel atleten had Yvonne na haar tweede titel op het NK MD last van maag- en darmproblemen. Maar in de hometown van Per , op 5 minuten van hun huis, schitterden beiden op de voor hen “bijzondere afstand”; de Olipympische. Een echte dubbelslag voor het echtpaar van Vlerken, zowel Per als Yvonne wonnen de wedstrijd. Per won de wedstrijd in Leipzig voor de zevende keer, Yvonne was toe aan haar derde winst.  A.s. zondag zijn beiden te bewonderen in het Multisport Festival Maastricht-Limburg en als favoriet.

Triathlon Tokyo 2019

Tot slot het heugelijke feit dat Eurosport 1 de Pre Olympische race Tokyo 2019 live gaat uitzenden. Op 15/8 de vrouwenrace met Rachel Klamer en Maya Kingma en op 16/8 de mannenrace. Het wordt nachtwerk , de uitzendingen beginnen om 00:30 tot 02:30. Op zondag 18/8 de samenvatting van de Teamrelay met Team NL tussen 12:00 en 12:30. Ondergetekende mag het verslag doen met collega Ivo van Haaren.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.