Ruben: 2 triathlons op 1 dag en wint Lemelerveld net als Sarah; Scherpenzeel; Zoë in Zittau – WTJ 1267

VRIJDAG – Er zullen in Nederland niet veel triatleten zijn, die meer wedstrijdjes doen dan Ruben Slot en zeker niet op zijn 19-jarige leeftijd. Maar The Slot Machine houdt er van om zoveel mogelijk races te draaien, als het kan twee in een weekend en in het voor- en najaar zoekt ie al de langere afstanden in het buitenland op. Dat Ruben daarmee wellicht de snelheid/energie voor een Nederlandse juniorentitel moet ontberen, neemt ie voor lief.
Ruben op alle onderdelen het snelst

 

Vorig weekend was weer een mooi staaltje Slot-actie. Zondag tweede in de Rutbeek-triathlon, daar hadden we het al over. Ruben behoudt z’n koppositie in het juniorencircuit daarmee. Maar direct na de prijsuitreiking reed ie terug naar de westkant van zijn provinvie om er voor het derde jaar op rij de KokkieBikes Suikerbietentriathlon in Lemelerveld te winnen. Hoe konden we deze wedstrijd trouwens vergeten nota bene met een redactie woonachtig onder de rook van de grootste suikerfabriek van Europa te Dinteloord….

 

Vijf dagen lang is het feest in Lemelerveld, dit keer extra want het was de 40e uitgave. Nog niet van de triathlon natuurlijk. Die werd in 2014 aan het uitgebreide amusements- en activiteitenprogramma van het Overijsselse dorp toegevoegd. Ruben woont er op een steenworp vandaan (zelfde gemeente Dalfsen). Het is dus met recht zijn thuiswedstrijd, waarin hij vier jaar terug derde werd en nu al drie keer op rij won. Logistiek was het even passen en meten. Twee wedstrijden op dezelfde dag – ook al zijn het sprintjes – dat moet je goed uitkienen. ,,Ik wilde mijn mooie thuiswedstrijd niet missen.’’  Met de snelste zwem-, fiets- en looptijd trok Ruben de zege naar zich toe. Tweede uit het water en ook tweede aan de finish was Pascal Dankelman. Voor de derde plek werkte Hermen Velthuis zich van een dertigste positie na het zwemmen op naar het brons ten koste van Joey Ophof, die bij het lopen uitviel en de als vierde geëindigde Michiel Broeksma. Vrijwel alle deelnemers komen uit Overijssel. De top vijf sowieso: vijfde werd Gert-Jan Smelt uit Zwolle.

Ook triple-zege voor Sarah-Lynn

 

Met dezelfde overmacht als Ruben won ook Sarah-Lynn Reuver deze sprinttriathlon al weer voor de derde keer. De Zwolse triatlete bleef de concurrentie onder aanvoering van Aafke Willemsen ruim vier minuten voor. Het overkomt haar niet vaak dat ze als eerste uit het zwemwater stapte. Nu wel. De voorsprong werd op de andere onderdelen gestaag verder uitgebouwd. Achter Sarah en Aafke scoorde Ria Slingerland-Blom een derde plek. Beste Lemelervelders waren Remco Kemper op een elfde en Miranda Ruitenberg op een zesde plaats. Bij de trio’s won het team van Luuk Bouwhuis, maar ook zij waren niet sneller dan The Slot Machine.

Zwemloop Scherpenzeel: louter voornamen

 

Werken ze op het NK politietriathlon in de uitslag met initialen (de winnaar was L. van M. of zoiets), bij het NK militairen met rangen en achternamen (kapitien Jochems), in de zwemloop van Scherpenzeel kwamen alleen voornamen in de uitslag voor. Het was ook meer een geintje, want zwembad ’t Willaer bestond 60 jaar. De winnares was ‘ene Jeanette’ uit Ede won voor Helga van Hamersveld en Cora Vermeer. De laatste staat morgen weer voor de klus alle vrijwilligers in Veenendaal op de juiste plaats te zetten. Bij de mannen in Scherpenzeel won Wiebe Westerterp met Gerrit en Bram op de plaatsen twee en drie. Mochten we hun achternamen ooit achterhalen, dan hoort u ervan. Foto van de uitleg bij de start hebben we – dankzij Gerina – wel.

Zoë en Lenneke op podium Zittau
Nog meer uit het vorig weekeinde, want als er een Xterra is met Ralph van Dijk aan de start, zoals aan de O-See in Zittau dan is dochter Zoë nooit ver weg. Der resultaten van de lange afstand met M45-winst voor Arie de Jong stond in een eerder WTJ. De korte afstand (Reduced distance stond er op de Xterra-site) waren we ‘glad’ vergeten. Terwijl ook daar Nederlands succes dus, want achter de Duitse Loreen Schiffner kwam Zoë van Dijk op een tweede en Friezin Lenneke van der Heide finishte derde. De laatste is vooral gespecialiseerd in survivalruns, maar eigenlijk vertoont dat best veel verwantschap met crosstriathlons toch?
Mi Titanium met Nederlanders
In het rijtje ‘kleinere hele triathlons’ was afgelopen weekeinde in Amereika ook de Mi Titanium-wedstrijd. Vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden werd de hele triathlon gehalveerd. De Amerikaan Ryan Rau won in 4.18, Megan Bennehoff was snelste vrouw in 5.30 uur en de uit Nederlandse voorouders voortgekomen Susan Haag finishte als 20e in 8.21 uur in wat haar dik honderdste hele had moeten worden. Aan de ‘echte halve’ deden nog twee Nederlanders mee. Jeremy Sikkema eindigde 20e en Nathan van den Broek (ver familie) werd 35e. De winst ging naar de Amerianen Ryan Giuliano in 4.07 en Dani Fischer in 4.35 uur. Dat alles in Michigan in het zogeheten Versluis Park.
Zo nu kunnen we het vorige weekend met een gerust hart achter ons laten en ons opmaken voor twee nieuwe prachtige sportdagen. Daarover volgt vanavond nog een preview. Speciaal aandacht voor de Gelreman, maar ook Doetinchem, Emmeloord, Ironman Vichy en nog een trits wedstrijdjes komen voorbij.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.