Wijziging podiumplekken Gelreman

Het podium wijzigt van de eerste editie van de Gelreman. Aanleiding daartoe is het niet volledig afleggen van het parkoers door Koen Rutjes. Onderstaande verklaring is namens de organisatie Gelreman uitgegeven:

Na vele mooie momenten tijdens de Gelreman zijn we als organisatie gestuit op een lastig punt. Helaas heeft Koen Rutjes nummer 2 niet het gehele fietsparcours gereden. We hebben als Gelreman contact met Koen gezocht en beide zijn eruit dat bij het niet volledig volbrengen van de afstand een diskwalificatie gepast is.
Koen zegt daarover het volgende: Ik heb mij samen met teamgenoten voorbereid op de wedstrijd die in mijn eigen achtertuin plaatsvindt. Ik ken het parcours op mijn duimpje, op de bordjes kijken is niet nodig. Althans dat dacht ik. Totdat ik de laatste ronde ter hoogte van het Gelredome op de automatische piloot achter een andere deelnemer aan fiets. Even speelt de gedachte door mijn hoofd “heb ik verkeerd gereden?” ik besluit hier niets mee te doen en de gedachte verdwijnt uit mijn hoofd. Achteraf na telefonisch contact te hebben gehad met de organisatie had dit natuurlijk wel gemoeten. Totaal zonder opzet maar wel meer dan terecht word ik uit de uitslag gehaald. Wel iets om je volgend jaar voor te revancheren.

 

Het podium nu:

1 Michel Besseling          9:12:47

2 Taeco Tol                       9:27:18

3 Youri Lentjes                 9:30:15

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.