Rik van Trigt draagt coach-taken EK Almere over op Paul Verkleij en Fred Verlooy

VRIJDAG – Zojuist een weinig vrolijk bericht ontvangen van Rik van Trigt, toptriatleet in de jaren negentig in met name de Holland Triathlon Almere en daarna als coach en bondscoach betrokken bij de lange afstands selectie. Rik zal voor het eerst in 34 jaar niet in de Flevopolder aanwezig zijn. In een kort bericht legt hij uit waarom.

Na vanaf 1985 drie jaar als toeschouwer. Vanaf 1989 tot 1997 als deelnemer. En daarna ieder jaar als trainer coach moet ik jullie mededelen dat ik gezien de terminale fase van Karin dit jaar niet bij het EK in Almere kan zijn.

Ik draag de coaching met een gerust hart over aan de ervaren coaches Paul Verkleij en Fred Verlooij. Zij zullen ervoor zorgen dat de groep waar ik zeer trots op ben aan niets zal ontbreken.

Met vriendelijke groeten, Rik Bondscoach NTB LA Selectie.

Natuurlijk is in brede kringen wel bekend hoe de fysieke gezondheid van Karin van Trigt met ups en downs gepaard ging. Rik was nooit ver bij zijn vrouw uit de buurt ook niet voor zijn werk of NTB-activiteiten. Nu is de situatie dusdanig ernstig dat Rik aan de voorkant maatregelen treft. Wij van Trikipedia wensen de familie Van Trigt de komende tijd ontzettend veel sterkte toe.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.