Rachel wint eerste dag Super League Triathlon; Kim, Niels en Barbara ook top; Posbank duathlon – WTJ 1313

ZATERDAG – Vorig jaar verliet ze het Kanaaleiland na een zware crash met de arm in het gips, nu kwam Kim Van T Verlaat tot een prachtig resultaat op de Super League Triathlon van Jersey. Kim werd zesde in de Enduro race. Marije Hijman negende en Marit van den Berg 14e. Bij de jongens Ian Pennekamp 15e, Simon Den Braber 16e. Bij de jeugd presteerden Niels van Lanen en Barbara de Koning voortreffelijk.
Jeugd: 5.Barbara de Koning; 8.Robin Dreyling; 16.Aniek Mars.
4.Niels van Lanen; 21.Olaf Jan Bosscher.

In de middaguren deed Rachel Klamer er nog eens een Nederlands schepje bovenop. Ze won haar serie op Jersey en heeft dus uitstekende kansen op de Super League winst morgen.

De Belgische master Paul Embrechts kan nog steeds met de besten mee als het gaat om crossduathlons. Vandaag won hij de Posbank wedstrijd nabij Velp. Hij had een dertigtal seconden voorsprong op landskampioen Rody Kroon. Jeroen Brands was de verrassende nummer drie, daarachter volgden Martin Vermeer en Michael Emmerik.

Debbie Ammerlaan won bij de vrouwen. Ze duelleerde lange tijd met Kiem van Gendt. Annelies van der Zwart werd derde.

Nou ja en verder natuurlijk weergaloos, de nummers 1 en 2 op het WK wielrennen Yorskhire. Ook in triathlon niet onbekend: Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen.

Morgen meer!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.