Lenny Ramsey prachtig derde in Ironman Chattanooga; Augusta en Cozumel – WTJ 1316

ZONDAG – Twee derde plaatsen voor Nederlandse vrouwen op Ironmans dit weekeinde. Het komt niet wekelijks voor. Maar na Autilia Stapper in Taiwan was het zojuist Lenny Ramsey, die brons pakte op de Ironman in het Amerikaanse Chattanooga. Met dat verschil dat Lenny dus bij de pro’s uit komt en Taiwan een agegrouponly-race was. Dat zien we ook aan de eindtijden. Lanny scoort een razendsnelle 9.27.16 uur. Daarmee slechts negen minuten achterstand op de Canadese winnares Angela Naeth. Die won de Ironman in 9.18.45 uur. Daartussen eindigde nog Lisa Roberts in 9.22.31 uur. De Amerikaanse kwam net als Lenny opzetten tijdens het loopnummer. Na het zwemonderdeel lag de in USA woonachtige Nederlandse nog vijfde, het fietsen bracht haar de top drie in. Op 13 minuten van Angela stapte ze van de fiets. Bij het lopen zouden de verschillen nog kleiner worden tot 9 minuten. Jammer voor Lenny liep Lisa Roberts het hardst van allemaal. Zij kwam terug tot op vier minuten, daarmee tien minuten goed makend bij het lopen.

Bij de mannen won de jonge Amerikaan Sam Long zijn eerste Ironman. Hij finishte in 8.22.20 uur. Negen minuten later was het favoriet Matthew Russell en liefst 27 minuten later volgde ook Nicholas Chase. Een clean sweep voor de Amerikanen in dit geval.

Lionel Sanders zal moed putten uit zijn zege in de 70.3 IM Augusta. De Canadees kon door blessures nog niet veel goede prestaties overleggen. Dat ie twee weken voor Hawaii een mooie 70.3-IM zege pakt is een opsteker voor de Canadees. De tweede plaats ging naar Bradley Weiss uit Zuid-Afrika, meer bekend in de XTerra-races. Derde was de Braziliaan Andre Lopes, die op de valreep de met een hongerklop terug gevallen Duitse Nils Frommhold bijhaalde. Marc Duelsen kwam zelf nog voorbij zijn landgenoot. Voor Nils resteerde een vijfde plaats.

De Amerikaanse clean sweep was in Augusta bij de vrouwen. Chelsea Sedaro is de rising star in de 70.3 IM’s. Ze had weinig moeite om Sarah Piampiano en Lauren Barnett achter zich te houden.

Belgische successen op de 70.3 Ironman in het Mexicaanse Cozumel. Althans als je Rodolphe von Berg een beetje als Belg mag beschouwen. Hij won de race met een kleine twee minuten voorsprong op Bermudaan Tyler Butterfield. Brons ging naar de Oostenrijker Michael Weiss.

Volbloed Belgische Sara van de Vel haalde ook een podiumplaats. Ze werd derde in de vrouwenrace met negen minuten achterstand op de Amerikaanse winnares Ellie Salthouse, die in 4.19.55 uur won. Tussen die twee finishte de Duitse Svenja Thoes, triatlete die in het vrouwenwereldje niet erg populair is overigens. Maar sterk is ze wel.

Samenvattend: 4 Amerikaanse en 2 Canadese overwinningen.

 

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.