Hilvarenbeek mag zondag de rij van 115 Nederlandse triathlons sluiten – WTJ 1320

 

DONDERDAG – Wie dacht dat het seizoen – op Hawaii na – voorbij is, komt bedrogen uit. Wie denkt dat de TRI Hard Series finale zaterdag in Nijmegen de laatste Nederlandse triathlon van 2019, heeft het ook mis. Er is kortom nog vanalles te doen. Ironmans, halve Ironmans, Europese en Nederlandse kampioenschappen, World- en ETU Cups en Super Leagues. Bovendien begint een hele trits crossduathlons ter overbrugging naar het Olympische jaar 2020. Niemand hoeft zich dit najaar te vervelen.

In aansluiting op de tweede zin. Zaterdag is de uitgestelde race in Nijmegen inderdaad, maar zondag wacht ook nog de tweede editie van d’n Bikse triathlon. Deze recreatief opgezette triathlon brengt vooral Hilvarenbeek in beweging. Op de site van d’n Bikse vraagt de organisatie zich af: is triathlon zo heftig dat alleen atleten het kunnen. Of bestaat er ook zoiets als een triathlon voor gewone mensen. Ze geven zelf het antwoord: het lijkt heftiger dan het is.

Dan volgt het bekende verhaal over het ontstaan met de klassieke afstanden, maar inmiddels zijn daar allerlei variaties op. Zondag is het in Hilvarenbeek te doen op de 1/8e, 1/16e of trio en ook een scholencompetitie is onderdeel van het sportieve festijn. Gezwommen wordt in het overdekte zwembad De Roodloop. Het fietsparcours voert de deelnemers in zuidwestelijke richting naar Mierbeek en terug. Het lopen gaat langs De Roodloop sportterreinen en over de atletiekbaan van Achil ’87 voor de scholieren. De andere series nemen onder meer de Goirlesedijk en Tilburgseweg. De scholencompetitie begint zondagmiddag om 13.40 uur, de mini-triathlon om 14 uur en daarna volgen 5 series 1/8e triathlon, de laatste heeft ook de trio’s in zich.

Vanavond beschouwen we ook voor op de andere wedstrijden en kijken we uit naar de volgende Jerry Calls vanaf Hawaii. En straks naar de persconferentie voor de 70.3 Ironman Lanzarote. De thuiswedstrijd van Tessa Kortekaas wilden we als sponsor niet graag missen! Hier alvast paar mooie foto’s van Tessa trainend, plus een paar Jerry-Hawaii-plaatjes. Tessa is er meer dan klaar voor. Ze verkeert in topvorm, klaar om de kater van Almere weg te spoelen op haar thuiseiland. Topfotograaf Steve Lupson (thanks Steve) wijkt de komende dagen niet van haar zijde.

Hawaii by the eyes of Jerry

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

2 thoughts on “Hilvarenbeek mag zondag de rij van 115 Nederlandse triathlons sluiten – WTJ 1320

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.