De Kona voorspelling; de prijswinnaars

Het was nogal een race met verassingen voor onze voorspellers afgelopen zaterdag op Kona.

De tweevoudig kampioen Patrick Lange die uitstapte; in 87 % van de voorspellingen  hadden onze lezers hem een podiumplaats bedacht.
Daniela Ryf kwam zelfs voor in 100% van de voorspellingen, meestal op 1 genoemd. Haar “mindere” race gooide voor alle voorspellers roet in het eten wat betreft de maximale score van 12 punten.

Wie wel aan de verwachtingen van onze lezers voldeden waren Jan Frodeno (93 % zag hem op het podium komen) en Lucy Charles Barclay (89%). Ook Sebastian Kienle bleek goed voor de punten voor 53% van onze inzenders.

De bronzen medailles blijken dan plots heel veel minder voorspelbaar; slechts 3 % had Timothy O’Donnell in zijn voorspelling opgenomen en 12 % Sarah Crowley.
Ongelofelijk maar waar, slechts 1 iemand wist de beide winnaars in de voorspelling juist te benoemen. De maximale score werd door niemand behaald.

De scores vielen dus redelijk laag uit, na het uitstappen van Lange, de mindere race van Ryf, het onverwachte succes van  O’Donnell en Crowley.
Hoe mooi dat een race, waar de besten ter wereld op de hele afstand elkaar treffen , toch altijd weer onvoorspelbaar blijkt en verassingen in petto heeft.

De winnaar van de titel Triathlonvoorspeller van het jaar is Arno Skrabanja, hij mag zich verheugen op een  Dave Scott trisuit van Triathlonwinkel.nl ter waarde van 219 Euro. Daarnaast ligt een startbewijs voor de triathlon Oud Gastel 2019 klaar en is er een jaar lang de eretitel Meestervoorspeller Triathlon Kona 2019.

De tweede prijs gaat naar een dame die niet alleen goed in voorspellen is, maar ook één van de Nederlandse finishers op Kona afgelopen zaterdag. Rosanne de Boer finishte in haar debuut op Kona de wedstrijd in 11:18:45. Zij mag zich de nieuwe eigenares noemen van een HUUB transition backpack ter waarde van 89 Euro,  die bij Triathlonwinkel.nl in een gewenste kleur mag worden uitgezocht.

De derde prijs gaat naar Friesland. Ze kunnen daar meer dan het weer voorspellen. Piet Paulusma voorspelt daar het weer, Liselore Schickendantz een triathlonuitslag. De midden- en lange triathlon afstands atlete kan zich eigenares noemen van een Brownlee zwembril

Namens Trikipedia.nl en Triathlonwinkel.nl feliciteren wij de prijswinnaars.

 

 

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.