Crossduathlons Harderwijk; Genomineerden NTB sportverkiezing bekend – WTJ 1336

DONDERDAG – Nog meer ondergesneeuwd dan het NK run-bike-run was afgelopen zondag de crossduathon van AV Athlos in Harderwijk. Feitelijk is de wedstrijd altijd de start van het crossduathlonseizoen in wintertijd. De wegspecialisten waren nog op het asfalt in Spijkenisse bezig, de crossliefhebbers kozen voor de bossen nabij het Dolfinarium.

Coureur Jasper Schouten wint Athlos-duathlon


De overwinning ging naar Jasper Schouten. De Drontenaar liet Arnold van der Streek een halve minuut achter zich. Weer een halve minuut later volgde Coen de Wit als snelste master en derde totaal. Opmerkelijk, want Coen was de afgelopen jaren ook zeer succesvol in Spijkenisse. Beste Harderwijker Sten Oostland eindigde op een vierde plaats en een tweede TV Arnhemmer (na Coen) Johan Christen werd vijfde. Beste Athlos-atleet was Eric Platte op een zevende plaats.

Annemarie Rustenburg snelste in crossRBR Harderwijk


Bij de vrouwen won Annemarie Rustenburg. De  triatlete bleef masters Andrea van Loo en Annemiek Veenkamp de baas. Beste junior was Ronald Dickhof uit Oldebroek. Een groot aantal nieuwe namen toch De omstandigheden in Harderwijk waren zondag prima.  Voor de du- en triathlonwereld zijn sommige bovengenoemde namen wellicht nieuw. In de wielrennerij kennen ze Jasper Schouten echter door en door. De 25-jarige sportman uit Dronten fietst voor WV Ijsselstreek. Hij won onder meer de Acht van Chaam, de koning onder de criteriums en was ook de snelste in de Omloop van Nijeveen. Ook in tijdrijden is Jasper een kei. Zijn eerste duathlon pakte dus meteen goed uit. Kijken of we hem vaker aan de start zullen zien.

Offroad duathlon Brecht voor Lander Sels en Brabantse Judith Visser


Ook in België beginnen de winterduathlons of off-roadduathlons zoals het daar wel genoemd wordt. In Brecht was het zaterdag prijs. Lander Sels won de race voor Tom Steenackers en Mathias Cloostermans. Op ee 39e plaats was Leon Aleman beste Nederlander. Mark Kleinloog eindigde 49e en Wim van Haperen keerde na lang blessureleed als 66e terug in competitie. Beste vrouw was Judith Visser uit Valkenswaard. Zij klopte ruimschoots de Vlaamse eega van Ruben Geys, Birgit Massagé, derde was TVBreda atlete Thea Segeren. Zij verloor op de Oostbrabantse winnares twintig minuten. Judith Visser komt uit de atletiek, ging daarna een aantal jaren wielrennen. Haar angst om te vallen bracht haar uiteindelijk in de crossduathlons. Afgelopen jaar debuteerde ze ook op de triathlon van Weert, maar de echte successen liggen in de crossen. Daar is ze goed in.

De strijd gaat tussen Jorik, Daan, Jetze en Marco


Goed waren ook de tri- en duatleten waarvan donderdag bekend werd dat ze zijn genomineerd voor de Sportverkiezing van het jaar 2019. De NTB heeft de namen prijs gegeven. Het gaat bij de mannen om (in alfabetische volgorde) Jorik van Egdom, Daan de Groot, Jetze Plat en Marco van der Stel.
Maar ook tussen Maya, Rachel, Els en Yvonne en de talenten en agegroupers niet vergeten


Bij de vrouwen zijn Maya Kingma, Rachel Klamer, Els Visser en Yvonne van Vlerken genomineerd.

In de categorie Talent van het jaar gaat het om Luna de Bruin, Jesse Cuijpers, Willemijn Fuite, Niels van Lanen en Silke de Wolde.

Een sterk trio is genomineerd voor de titel Agegrouper van het jaar namelijk Machiel Ittmann, Sione Jongstra en Marijke Zeekant. We zullen hun cv’s de komende weken aanvullen in ons atletendossier op Trikipedia.

14e NTB Congres op 16 november in Papendal

NTB-leden kunnen tot en met 8 november stemmen op hun favoriete sporters. De ledenstem telt voor 50 procent mee, de overige 50 procent bepaalt de technische staf van de NTB. De winnaars wordt op zaterdag 16 november tijdens het 14e NTB-congres bekend gemaakt.

Het verdere programma van het congres is ook bekend. De aftrap is een ‘energieke en interactieve inspiratiesessie door de wereld van triathlon in Nederland’. Dagvoorzitter is triatleet Gerrit Heijkoop. Er zijn workshops, lezingen en themabijeenkomsten. De workshops worden verzorgd door Andries Reitsma (digitale transformatie), Adrie Berk, Marcel ten Wolde (Road to Tokyo), Jos Eijsink, Roos te Pas, Lieke ten Hove, Berteke de Jong, Jeroen Visser (over apps) en Marcel de Graaf. Els Visser beantwoordt vragen, de Challenge Almere-organisatie komt aan het woord met als hamvraag: hoe organiseer je nu zo’n WK Multisport Festival? Het congres begint om 9.30 uur in congrescentrum Papendal. Alle reden om je snel aan te melden, temeer omdat er maar plaats is voor maximaal 150 congresgangers.

Morgen previewen we op Funchal ETU Cup met Marco van der Stel, Youri Keulen, Victor Goené, Quinty Schoens en Margret Ijdema en Nico van der Burgt. En op de World Cup Tongyeong in Korea met Donald Hillebregt en Lotte Wilms. En hoewel het Mixed Relay team nog niet officieel is geselecteerd voor de Spelen is de race om als reserve mee te kunnen al volop begonnen. Bij de mannen azen Donald Hillebregt en Youri Keulen op die positie, bij de vrouwen Quinty Schoens, Rani Skrabanja en Lotte Wilms. Het wordt negen spannende maanden tot de Olympische vlag in de Japanse hoofdstad wordt ontstoken.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.