Marathon Amsterdam voor Team Fleur – heel bijzonder!

Het kwam allemaal op losse schroeven te staan; de ambitie van Team Fleur om de marathon te lopen. Wytse liep een liesblessure op twee weken voor de wedstrijd.

Maanden waren er getraind onder leiding van professioneel triatlete en trainer Brooke Brown en enorme stappen gezet in de snelheid. Het aanvankelijke doel van 4:00-4:15 zou niet kunnen worden behaald, dus een nieuw doel werd gesteld; GENIETEN en dat hebben ze gedaan; Fleur en papa Wytse.

 

Natuurlijk hebben we dit bijzondere stel gesproken na hun prachtige prestatie. Diep respect hadden en hebben we voor hen: Fleur, Wytse en de rest van het gezin, maar na het zien van de bovenstaande video is dat alleen nog maar groter geworden. Een aantal jaar geleden de actie “Stoel voor Fleur” die omarmt werd door onze lezers en nu een hele marathon.

“Het was vooral lastig voor Fleur in het startvak, immers in haar buggy ziet ze dan alleen maar benen om haar heen. Ook het stuk langs de Amstel is niet echt leuk, er is niet zo veel publiek. En juist daar geniet Fleur met volle teugen van. Echter dat genieten heeft Fleur absoluut gedaan, de bandjes langs de kant, de high five’s, de aanmoedigingen, het publiek, het was één groot feest. Vorig jaar een halve marathon in Amsterdam, nu de hele volbracht. Het smaakt naar meer, Fleur heeft opnieuw genoten”.

Eigenlijk zou Team Fleur de marathon van Rotterdam ook willen lopen, maar daar worden ze niet toegelaten! Hoe vreemd is dat. Gelukkig kiezen ze in 2020 weer voor Oud Gastel, dit keer de 1/3e triathlon. En ze zijn meer dan welkom aldaar. Hoe de rest van het seizoen 2020 er uit gaat zien wordt in de komende maanden duidelijk.

Wij van Trikipedia nemen de hoed diep af voor dit bijzondere koppel en blijven hen volgen en steunen in hun sportieve carrière.
Lieve Fleur en Wytse, GEFELICITEERD!!!!!!
Wij hadden in ieder geval kippenvel bij het zien van de video.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.