Tessa Kortekaas start in IM Maleisië – hier om mijn eerste pro-seizoen met trots af te sluiten.

Ik Do Not Finish mijn seizoen met een DNF bij de wedstrijd waar ik me het hele seizoen op gefocust heb.

Dus besloot ik mijn koffers te pakken en naar de andere kant van de wereld te vliegen voor Ironman Maleisië. Veel meer keuze was er niet, de laatste Ironman van Europa, Barcelona, kwam te vroeg en trekt me niet. En na Challenge Almere besefte ik dat ik wedstrijden moet uitzoeken waar ik écht enthousiast van wordt. Almere was dat eigenlijk ook niet echt, het is fantastisch om ‘thuis’ te racen, maar het parcours… is toch niet helemaal mijn ding. Maar misschien had ik een andere mening gehad als ik wel een dijk van een wedstrijd had gehad.

Anyway, Langkawi, Maleisië, leek een mijl op 7 maar dat viel eigenlijk best mee! De indruk die ik kreeg van de wedstrijd en het eiland maakte me mega enthousiast, dus heb ik niet lang getwijfeld, dit moest mijn revanche worden!

Een voorspoedig reis bracht me van een droog, groenloos eiland naar een nat, ubergroen eiland waar ik de afgelopen week ben geacclimatiseerd en de … op de i heb gezet.

Dat acclimatiseren ging voorspoedig. De temperatuur is nagenoeg hetzelfde als op Lanzarote, maar de hoge luchtvochtigheid zorgt voor een gevoelstemperatuur van bijna 40 graden. Ik hou ervan!

Voorafgaand aan Challenge Almere dacht ik in vorm te zijn (afgezien van de last minute buikgriep), maar zoals ik me nu voel kan ik je vertellen: als ik toen in vorm was, ben ik nu in TOPvorm. Ik voel me sterk en ontspannen en kijk enorm uit naar de race. Het parcours is waanzinnig met een zwem start vanaf een wit strand en een kalme zee van 28 graden Celsius, 180km fietsen, ik noem het vlak met wat kleine heuveltjes, over volledig Langkawi en een 42km platte-pannenkoek-marathon. Klinkt als een eitje, de hitte zal het hooguit wat ongemakkelijk maken .

Ik ben hier om mijn eerste pro-seizoen met trots, moe maar voldaan, af te sluiten. Ik leg mezelf vaak druk op en misschien ben ik niet gauw tevreden, maar juist daarom sta ik waar ik nu sta. Uiteraard heb ik mezelf ook nu druk op gelegd en dat voelt goed en geeft me vertrouwen, want ik geloof in mezelf en ik weet wat ik nu kan. Dat is alles wat ik op dit moment over mijn verwachting voor zaterdag kwijt wil #nopressure
Voor wie niet kan slapen, kan me vrijdagnacht volgen via de Ironman app, we starten om 7:46 (01:46 NL tijd). Tot na de race!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.