Patrick Lange en Faris Al-Sultan uit elkaar

MAANDAG – Het was niet echt het jaar van Patrick Lange. De Duitser raakte zijn wereldtitel en het parcoursrecord kwijt aan landgenoot Jan Frodeno, zijn vrouw Julia kwam tijdens een fietstraining op Hawaii ten val, zijn trainer mocht het land niet in en zelf stapte hij bij het fietsen uit.

En nu moet Lange ook nog eens op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Maandag maakte zijn management bekend dat de tweevoudig wereldkampioen niet langer doorgaat met Faris Al-Sultan.

De 33-jarige triatleet zei dat de samenwerking met wederzijds goedvinden verbroken wordt. Sinds 2015 maakte Patrick Lange deel uit van de stal van Al-Sultan. ,,We hebben een geweldige tijd gehad de afgelopen vier jaren. Faris heeft een belangrijk aandeel in mijn successen gehad.’’

Begin dit jaar werd Al-Sultan ook aangesteld als bondstrainer van de Duitse Triathlon Unie. ,,Logischerwijs kreeg hij minder tijd en dat had ook z’n weerslag op mijn prestaties.’’ Andersom merkte Faris ook dat Patrick meer aandacht nodig kreeg, maar hij zelf moest schipperen met z’n tijd. ,,We hebben het er tussentijds al over gehad, maar gewacht tot het einde van het seizoen. Het Olympisch jaar maakt alles nog moeilijker.’’

Lange moest op Hawaii vanwege koorts de race verlaten. Eerder dit jaar bleef hij op het EK in Frankfurt en het WK 70.3 IM in Nice achter bij de verwachtingen.  Met wie de Duitse triatleet nu in zee gaat, is nog niet bekend. Al-Sultan zegt desondanks volgend jaar wel atleten te willen begeleiden, die Hawaii als doel hebben. Dit jaar kwam de voormalig kampioen/coach niet door de Amerikaanse douanes heen omdat hij ‘een Arabische naam’ heeft.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.