Atletenbio’s in de aanloop naar NTB-Congres; Hoorn is vol; EK 2022 in München – WTJ 1363

WOENSDAG – Kortere WTJ’s deze week. Daar staat tegenover dat we ons atletenbestand wel aan het bijwerken zijn. Bedoeling is om deze week nog alle genomineerden voor de NTB-sporttitels aan de site toe te voegen. De opmaak van die atletenbio’s is enigszins vergelijkbaar met hetgeen Wikipedia doet.

 

Alle topatleten in bio’s

Het is echter een tijdrovende bezigheid. Vorig jaar hebben we Rachel Klamer, Marco van der Stel en Mark Oude Bennink (die toen min of meer afscheid nam, maar gelukkig weer teruggekeerd is) als eerste atleten op de site gezet.  Dit jaar zijn daar Jorik van Egdom en Machiel Ittmann bij gekomen. En deze week voegen we daar in elk geval Jetze Plat en Daan de Groot aan toe. Ook de andere genomineerden volgen nog voor aanvang van het NTB-Congres, zij het dan dat ze als bio’s nog niet geheel compleet zijn. Dus Yvonne van Vlerken, Els Visser, Maya Kingma, Marijke Zeekant, Sione Jongstra, Luna de Bruijn, Silke de Wolde, Willemijn Fuite, Jesse Cuijpers en Niels van Lanen volgen ook nog.
Aan het eind van het congres neemt collega Ruud de Haan de microfoon ter hand en zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Over de verdere inhoud van het congres hadden we het al eerder. Interessante sprekers, presentatie van het WK Multisport Festival Almere en zo goed als de definitieve NTB-kalender met de RBR Series en de Teamcompetities zullen de revue passeren.

 

Hoorn, Almere, Brabantse klassieker

In de nieuwsgaring gaat het dezer dagen vooral over kalenders, over voorinschrijven en over wedstrijden die al vol zitten. 70.3 Ironman Hoorn bijvoorbeeld heeft zijn 2000 atleten al op zak. Zo zie je maar: hogere inschrijftarieven vormen niet langer een rem op het enthousiasme van atleten om mee te mogen doen. Ook de open serie van Challenge Almere heeft zijn limiet al bereikt. En zo zijn er legio wedstrijden, die binnen no time vol zitten. Angst voor concurrerende wedstrijden bestaat ook nauwelijks meer. Mooi voorbeeldje is de wedstrijd in mijn eigen dorp Oud Gastel, volgend jaar plots samenvallend met Hoorn. En wat blijkt: de inschrijvingen gaan in Gastel harder dan ooit en ook de topatleten laten de Brabantse klassieker niet links liggen. Zelfs Belgische en Duitse topatleten ontdekken de Triathlon Nations Cup nu ook. De eerste winnaars dit jaar waren Ruben Geys en Deborah Ghyselen. Zij doen wederom mee.

 

European Championships 2022 in Olympische stad

Kalender. Wat staat er de komende jaren nog meer op? Is Tartu, Estland volgend jaar het decor voor de Europese kampioenschappen, in 2022 is München aan de beurt. Triathlon maakt dan met atletiek, wielrennen, turnen, golf en roeien deel uit van de European Championships, zoals dat in 2018 in Glasgow voor de eerste keer gecombineerd werd. De Beierse stad is dan precies een halve eeuw Olympisch. In 1972 had echter nog niemand ooit van triathlon gehoord. Dat wordt dus in 2022 even anders. De Olympische afstand en de Mixed Relay staat sowieso op het programma.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.