Wij feliciteren de op 1 na en 2 na oudste triathlonverenigingen van NL: TC Twente en AV Triathlon! – WTJ 1372

ZATERDAG – Niet zo heel veel nieuws op deze (wedstrijd-) zaterdag behalve dan dat we twee verenigingen mogen feliciteren met hun 35-jarig bestaan. Het zijn TC Twente in Enschede en AV Triathlon in Amersfoort. Daarmee zijn het na TV Dordrecht dat eerder dit jaar al haar 35-jarig bestaan vierde, de oudste triathlonverenigingen van ons land. Van harte geluk gewenst met deze mijlpaal. De clubs zijn ook slechts zes jaar jonger dan de eerste Ironman op Hawaii.

Freddy Rosink stond aan de basis van TC Twente. Freddy is met Ironmannews nog steeds betrokken bij de sport, ook al houdt hij er soms een wat eigenzinnige kijk op na. AV Triathlon is opgericht op 12 november 1984. Zij vieren het vanavond met een groot lustrumfeest waar 200 mensen bijeen zijn. De kleur blauw voert daarbij de boventoon, zelfs de pieten waren zaterdag blauw in Amersfoort! Bij TC Twente is het juist groen, zwart en wit.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.