Een Vrouwenweek op Trikipedia begint met: de moederliefde voor triatlete Janien Lubben – WTJ 1375

MAANDAG – Janien Lubben was ver van huis in Tempe, Arizona. Ze deed voor het eerst als pro mee aan een Ironman. Het resulteerde in een veertiende plaats. Bij zo’n race is het altijd moeilijk inschatten hoe zo’n wedstrijd verloopt. Kijk maar naar Pieter Heemeryck in Cozumel.

Mooie start vrouwenweek: moeder Grietje Lubben volgt Janien

We beginnen de vrouwenweek feitelijk wel uitstekend. Drie Nederlandse vrouwen in de top 15 van Ironmans: Lenny Ramsey vijfde en Leanne Fanoy bij haar pro-debuut zevende in Cozumel, Janien Lubben veertiende in Arizona. Tel daar nog eens de resultaten van Shirin en Pien in andere sporten bij op en het was al meteen ‘Girl Power’. We hebben Arizona nog niet als wedstrijdverslag geplaatst, maar het leek ons leuk om dat juist in de vrouwenweek op een andere manier te doen.

Want terwijl Janien aan de andere kant van de wereld haar wedstrijd deed, zat moeder Grietje nagelbijtend thuis de verrichtinge te volgen. Modern als ma Lubben is, poste ze een aantal keren iets op Facebook. Zo mooi kan moederliefde zijn. Lees maar mee:

Tijdverschil Zo moeilijk Morgen start mijn dochter om kwart voor zeven voor ons kwart voor drie We gaan er klaar voor zitten morgen middag Roelinke Lubben helpt me weer om jou te volgen Succes lieverd Hoop dat Henk Reinders ook binnen is van zijn monstertocht Kanjers heb ik Janien Lubben zet hem op 

Onze knappe dochter Roelinke Lubben in snelvaart naar ons toe Allemaal in spanning voor Janien Lubben Tis een ondeugd

Janien richting wisselzone

Janien Lubben gaat goed laat het water uit maar ze maakt veel goed met fietsen nu Twaalfde Trotssss

Fiets toch mijn kind dank Larrisa Larissa de Roo Een moeder is niet alleen trots maar ook blij dat ze het enge water uit is ach en blijf mij zorgen maken zo ver weg Wat ze ook zeggen of denken op deze afstand Trotss super trot s

Hoor net er zit een renner vlak achter haar hihih moet nu wel lachen Janien Lubben moet echt haar longen uit haar lijf fietsen Maar tja Kind ben trots op je

Daar gaat ze Janien Lubben Blij Larissa de Roo trots Mijn of onze dochter: ze doet het toch maar weer

Mijn Dochter Janien Lubben loopt daar in het verre land zonder mij Super trots Maar waar mijn kinderen zijn probeer er bij te zijn

Foto’s van ons Janien voor de wedstrijd en na de barre tocht Maar toch weer gehaald Super trots op je Hoop dat ze nu slaapt Mam het was zo zwaar en ik voel mij niet zo lekker Ach dan gaat er wat door je heen als Moeder Wil je toch het liefst je kinders knuffelen net als vroeger toen ze ziek waren Maar ik weet ze knappen zo weer op ze zijn sterk 

Wedstrijdbeeld Arizona, mooie verkenning voor Janien in 4e pro-race

In de wedstrijd kwam Janien aanvankelijk moeilijk uit de startblokken. Op het zwemonderdeel verliest ze meestal wel de nodige tijd, maar het duurde ook op de fiets wel even voor ze in een lekker ritme raakte. Tussen Lauren Brandon en Janien lag in het water 22 minuten verschil, dat maak je niet zo maar goed. Het is voor de Drentse voormalig judoka echter ook een ontdekkingsreis. Een eerste verre trip voor een triathlon, vierde keer als pro. Het fietsen ging op den duur toch lekker en ze schoof van de veertiende naar de twaalfde plaats op. De marathon begon ze steady met in het middenstuk een inzinking, die haar weer terugwierp naar de veertiende plek. Finishen werd het hoofddoel en dat deed ze uiteraard. Pro-debuut in een tijd van 10.24.26. Een hele ervaring rijker. Moeder Lubben is onvoorwaardelijk trots op dat kleine blondje met de immer blozende wangen.

Vijfde Ironmanzege voor Sarah

Voor winnares Sarah Crowley was het haar vijfde Ironman-zege. Tel daar bij op de twee derde plaatsen op Hawaii en het was duidelijk dat zij voor de volle winst zou kunnen gaan. Dat gebeurde in een fraaie 8.49.37 uur. Voor Hwather Jackson (ook ooit derde op Hawaii) was zes minuten later de tweede plaats weg gelegd, brons ging naar Meredith Kessler. Maar de Amerikanen warden in eigen huis dus wel verslagen. Goed weekend dus voor de Ozzies met Carrie Lester op Cozumel en Sarah Crowley in Tempe. Melanie McQuaid, topzwemster Lauren Brandon en Maureen Hufe namen de plaatsen vier, vijf en zes in.

Bij de mannen dus agegroup-only. Jan Stepinski won na Santa Rosa eerder dit jaar zijn tweede Ironman (beiden agegroup only). De Amerikaan zegt toe te zijn aan de overstap naar de pro’s en dat bewijs heeft hij geleverd. De tweede plaats ging naar de Zwitser Samuel Wenger, brons was voor de Colombiaan Alvaro Verez. Maar over mannen hebben we het deze week op Trikipedia niet zo gek veel…..

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.