Airofit Breathing Trainer – ontworpen om je prestaties te verbeteren. Nu 15% korting bij TriWorld Concepts.

Het idee achter de Airofit Breathing Trainer
Wat is de eerste gedachte die je te binnen schiet na een verwoestende training, wanneer je helemaal buiten adem bent? Meestal is het dat je meer moet trainen, in een betere conditie moet komen.
Helaas is dat alleen het bestrijden van het symptoom in plaats van het probleem in de kern aan te pakken. Je ademhalingsspieren kunnen net als elke andere spiergroep worden getraind en kun je dus je spieren sterker, sneller en efficiënter maken waardoor je algehele fysieke prestaties verbeteren.

 

Hoe werkt de Airofit Breathing Trainer?
Het principe achter het gebruik van de Airofit Breathing Trainer is hetzelfde als het trainen van elke andere spiergroep. De Trainer genereert weerstand op je ademhalingsspieren – vooral het middenrif en de intercostale spieren, wat vermoeidheid veroorzaakt, die vervolgens wordt overgecompenseerd door het spierweefsel, waardoor de spieren sterker worden. Van alle spiergroepen van het lichaam zijn de ademhalingsspieren degene die snel prestaties kunnen leveren. Grotere ademhalingssterkte en uithoudingsvermogen betekent betere prestaties voor langere tijd.

Het Airofit systeem bestaat uit een Airofit Breathing Trainer en een Virtual Breathing Coach in een interactieve mobiele app, waarmee je je ademhalingssterkte, vitale longcapaciteit, anaerobe drempel en andere gebieden van je ademhaling kunt trainen.

 

Slimme technologie
Airofit heeft ademhalingstraining gecombineerd met de nieuwste technologie door de Trainer te verbinden met je smartphone. Hoewel de Trainer weerstand biedt, meet deze ook gegevens over je ademhalingssterkte en -volume en stuurt die gegevens rechtstreeks naar de mobiele applicatie. De app biedt vervolgens live begeleiding en feedback en stelt je in staat om je voortgang bij te houden.

 

Voor wie is de Airofit Breather Trainer?
Het mooie van de Airofit Breather Trainer is dat het door iedereen kan worden gebruikt – van Olympische atleten tot amateurs die gewoon betere versies van hun huidige zelf willen worden. Trainen met de Airofit Breather Trainer vereist slechts 5-10 minuten per dag en kan binnen 8 weken leiden tot een toename van de fysieke prestaties met 8%. Dit betekent dat het past in zelfs de drukste schema’s.

 

De voordelen van het gebruik van de Airofit Breather Trainer
*Sterkere ademhalingsspieren
Sterkere ademhalingsspieren zorgen ervoor dat je langer op volle capaciteit kunt presteren. Focussen op je ademhalingsspieren, vooral het middenrif, verlengt de tijd totdat ze vermoeid raken, waardoor de zuurstoftoevoer naar de motorische spieren wordt verlengd. Sterkere ademhalingsspieren stellen atleten op alle niveaus in staat hun prestaties bij hoge intensiteit en bij duursporten te verbeteren.
*Verhogen van je anaerobische tolerantie
De meeste atleten ervaren de anaerobe drempelzone wanneer ze serieus werken en kracht toevoegen aan hun trainingen. Wanneer je het bereikt, voelt het als een brandwond in de spieren en moet je jezelf echt pushen om door te gaan. Wanneer gedurende een korte periode veel kracht wordt gebruikt – zoals bij gewichtheffen, sprints of die vermoeiende HIIT-trainingen – hebben je spieren meer zuurstof nodig dan wat je bloedbaan kan bieden. De anaerobe drempel treedt in werking wanneer de intensiteit van de trainingsintensiteit sterk wordt verhoogd en het aerobe systeem de energievraag niet langer kan bijhouden. De tolerantie van lactaat en afnemend PH-niveau, die nodig is in de anaerobe drempelzone, is beperkt. Door de anaerobe tolerantie te verhogen, vergroot je ook de weerstand van je lichaam tegen lactaat en kan je langere periodes op hogere intensiteiten presteren, spiervermoeidheid verminderen en je hersteltijd verkorten.
*Verbetering van je vitale longcapaciteit
Airofit verbetert je vitale longcapaciteit (de werkelijke hoeveelheid lucht die je in en uit je longen kunt krijgen). Door je middenrif en intercostale spieren te strekken, kun je het resterende volume verminderen en de hoeveelheid bruikbare lucht vergroten. Dit is natuurlijk interessant voor atleten, maar ook voor patiënten met longziekten en astma.

 

Airofit onderzoek
AMBU International heeft een klinisch onderzoek uitgevoerd naar het effect van de Airofit Breather Trainer op de trainingsprestaties. Het onderzoek was gebaseerd op expiratoire en inspiratoire weerstandstraining. Het prestatie-effect werd gemeten in een standaard Cooper-looptest voor en na een proefperiode van twee maanden. 68 mensen werden verdeeld in 3 groepen, die 8 weken trainden met verschillende weerstandsniveaus. Groep 1 was een controlegroep en getraind met vrijwel geen weerstand -0,5%. Groep 2 trainde met 33% weerstand, terwijl groep 3 de moeilijke taak had van 50% weerstandstraining. De resultaten laten zien dat die in groep 1 (controlegroep) hun prestaties met 0,5% verhoogden, groep 2 met 8% verbeterde en groep 3 de atletische prestaties met 15% verbeterde. Dit bewijst dat hoe hoger de trainingsintensiteit met de Airofit Breather Trainer, hoe sterker de ademhalingsspieren van de gebruiker worden, waardoor hogere prestaties mogelijk worden.

 

Bestel nu jouw Airofit Breather Trainer met 15% korting!
Gebruik de code  UNBOX2019 en krijg 15% korting op je pre order
(de actiecode is geldig t/m 29 november 2019 ).

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.