Nieuwe hele triathlon in 2020: Vroomshoop op 5 september!

Het aanbod voor hele triathlons stijgt komend jaar opnieuw met de komst van de hele triathlon van Vroomshoop in Overijssel. Op zaterdag 5 september wordt de hele afstand toegevoegd aan de al bestaande afstanden:  halve, kwart, achtste en zestiende. Door de komst van de hele afstand wordt voor twee afstanden (hele en halve) voor het eerst het buitenwater opgezocht in Vroomshoop. De andere afstanden zwemmen als vanouds in het 50 meterbad van De Zandstuve. De inschrijving voor alle afstanden in Vroomshoop opent op 6 december a.s.

Dus nog een mogelijkheid voor atleten begin september een hele triathlon te doen in Nederland.
Bij Grunnman, zoals we gisteren al meldden de aantekening dat het lopen ‘slechts’ 15 kilometer is.

Het volledige lijstje heles in Nederland in 2020:
Grunnman                                       14 juni
Frysman                                           11 juli
Gelreman                                         22 augustus
Vroomshoop                                   5 september
Challenge Almere                          12 september

 

 

Hieronder het persbericht:

 

 

 

De Haere Triatlon Vroomshoop lanceert de ”Twenterand Triatlon Challenge”.

Aan de series bij De Haere Triatlon Vroomshoop wordt komend jaar een nieuwe afstand toegevoegd. Waar voor de één een kwart triatlon al voldoende is, ligt voor de ander de uitdaging bij een hele triatlon. Als organisatie zijn wij dan ook enthousiast om een primeur te kunnen delen namelijk dat wij in 2020 een HELE triatlon in Vroomshoop organiseren! Hierdoor is er nu voor ieder type sporter een afstand beschikbaar.

Een hele triatlon is vrij uniek in Nederland; je kunt het aantal georganiseerde hele triatlons op één hand tellen. Denk aan Challenge Almere-Amsterdam, De Gelreman – Arnhem, De Grunnman – Groningen en De Frysman – Friesland.

De afstanden in Vroomshoop zijn als volgt: 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen.

Er is gekozen voor een parcours dat (grotendeels) buiten het bestaande parcours valt. Zwemmen in open water in het kanaal dat door Vroomshoop loopt (i.p.v. het 50-meter zwembad), een snel fietsparcours door een verkeersarm buitengebied en een loopgedeelte dat wordt afgerond met enkele rondes op het gezellige loopparcours in het dorp. De voorlopige informatie over het parcours is te vinden via de website.

Door het uitzetten van dit nieuwe parcours voor de hele triatlon, geeft dat de mogelijkheid om ook de onderdelen van de halve triatlon via hetzelfde parcours te laten verlopen, dus ook daar: zwemmen in open water, een ander fietsparcours dan vorige jaren èn de afronding van de wedstrijd op het gezellige loopparcours door het dorp.

Inschrijven voor deze afstanden kan vanaf 6 december 2019, net als voor alle andere series.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.