Tweeëneenhalve kilometer te kort fietsen in Bahrain; Mo vergist zich; Nlers in Bahrain en Taupo – WTJ 1387

 

ZATERDAG – Gaan we de wereldbesttijden van Kristian Blummenfelt en Holly Lawrence nu wel of niet meerekenen later op de all-time-lijst van halves? Het zijn discussies, die ik ook op de hele afstand wel eens met mezelf voer. Afwijkingen van tien kilometers daargelaten, komen de meeste snelle heles toch wel in onze lijsten voor.

Kristian en Holly zouden ook met 2,5 km. extra een wereldrecord hebben

In Manama, Bahrain kregen de atleten pas ’s ochtends kort voor de start te horen dat vanwege bouwwerkzaamheden nabij het Formule 1-circuit er een lusje tussenuit gehaald moest worden. Het scheelde per saldo 2500 meter wat alle triatleten te kort fietsten. De gemiddelde snelheid waarmee Kristian Blummenfelt over het spiegelvlakke parcours raasde was 48.2 km/uur. Theoretisch kun je stellen dat hij dan nog 3 minuten extra nodig gehad zou hebben voor die 2,5 kilometer. Dus zit ie ook dan nog onder zijn eigen record en datzelfde geldt voor Holly Lawrence. Ach, het zijn leuke boompjes, die je daarover op kunt zetten.

Mo liep verkeerd en had toen veel van zijn snelheid verloren

Verder even de looptijd van Mo Farah tijdens zijn halve marathon in Bahrain ontzenuwen. Hij ging inderdaad niet voluit, maar bovendien liep hij na twee rondes fout en al richting de finish. Daar is hij na kort soebatten weer terug gestuurd voor zijn derde en laatste ronde. Dat Mark Cavendish voorts niet de meest fameuze tijdrijder is, maar vooral als sprinter te boek staat en Chloe McCardell misschien liever langere zwemafstanden aflegt dan de 2 kilometer in de Perzische Golf. Ach, hoe dan ook: de race is voer genoeg voor leuke discussies.

In het wedstrijdbeeld van zowel Bahrain als Taupo ontbraken Nederlandse namen/triatleten. Maar die waren er dus wel degelijk. Jerry Kenbeek zette een vet persoonlijk record neer: van 5.12 naar 4.49 uur. En ook Erik Lentfert was zeer in zijn nopjes. ,,Wat een toprace. Mijn pr met bijna een kwartier verbeterd. Van 4.42 (Nieuwkoop) naar 4.29.53 uur. Met dank aan een Brit, die me nog voorbij wilde in de laatste kilometer, tempo opgeschroefd en zodoende net onder de 4,5 uur. Superblij mee!’’

Alle Nederlanders in Bahrain en Taupo

Onze twee reporters voor Trikipedia (Erik en Jerry) komen er ongetwijfeld nog op terug de komende dagen. Verder deed Jarno Lekkerkerker lekker mee op een 146e plaats en 22e bij de M40 in 4.33. En er was een podiumplaats voor Willehard Wortelboer. De expat uit Zuid-Oost Azië werd tweede bij de M60. Net naast het podium stond Manon Peters als vierde F30. Weet je wat? Omdat het de laatste halves van het seizoen zijn, vermelden we alle Nederlanders in dit geval. Normaal alleen maar bij de heles, maar voor een halve helemaal naar Bahrain gaan is toch ook niet niks. En zo komt een goede vriend van Jerry – Ferro Schat – ook een keer in de Trikipedia-kolommen…

M:
125.Erik Lentfert 4.29.52
146.Jarno Lekkerkerker 4.33.58
223.Jerry Kenbeek 4.49.54
389.Raymond Meijer 5.14.50
405.Marco Verlaan 5.17.15
417.Willehard Wortelboer 5.19.29
433.Ferro Schat 5.22.50
498.Jaap Erik van Krimpen 5.33.58
636.Peter Spaans 5.59.21
672.Quentin Rowland 6.06.57
784.Jaap Kalkman 6.47.23

V :
35.Manon Peters 4.52.35
145.Miranda Gahrmann 6.17.39
178.Jessica Verstegen 6.54.50

 

Taupo met een sterke Tristan Schenk

In Taupo deed onze beste landgenoot Tristan Schenk het niet onaardig. Hij finishte binnen het uur van de winnaar Kyle Smiuth op een 54e plaats in 4.34.56. Het was ook goed voor een achtste plaats M35. Twee plaatsen lager stond Michael van Kampen in 4.36 uur onder de finishboog. In Taupo deden nu 1257 triatleten mee. Dat zal volgend jaar het vijfvoudige zijn waarschijnlijk, als werkelijk de hele wereld uitloopt voor het WK 70.3 Ironman eind november.

Morgen dan de allerlaatste 70.3 Ironman van 2019 in Indian Wells met onder meer Lionel Sanders, Chelsea Sedaro en het profdebuut van Derk de Korver. Voor België doet Tine Deckers mee. En we komen weldra met leuk nieuws over een mooie afspraak met de NTB.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.