Jerry bedankt vrijwilligers op Dag van Vrijwilliger; ook een IM-medaille voor vriend Erik – WTJ 1388

ZONDAG – Nog een laatste maal terug naar Bahrain met Erik Lentfert en Jerry Kenbeek. Vooral omdat ze ook veel foto’s gestuurd hebben.

De foto waarop Jerry de vrijwilligers erbij haalt, paste feitelijk uitstekend op de zevende december, de Dag van de Vrijwilliger. Tal van organisaties kwamen er zaterdag op social media mee op de proppen. En terecht. Vooral in een best complexe sport als triathlon, zijn vele handjes nodig. Challenge Almere-Amsterdam alleen al maakt dankbaar gebruik van 700 vrijwilligers. Dat zijn er dit jaar ongetwijfeld nog meer vanwege het WK Multisport Festival.

 

Bij de foto schreef Jerry: Big shout out naar alle vrijwilligers met die hitte. Ze waren zo behulpzaam!

Op een andere foto staat Jerry met Ferro Schat uit Den Haag. ,,We hebben elkaar dit voorjaar in Oman ontmoet. Hij woont en werkt nu in Qatar. Vrienden voor het leven.”

Verder kwam Jerry met een bijzonder verhaal op de proppen. ,,Ik moet zeggen dat ik tijdens deze race eigenlijk alleen maar aan m’n paps gedacht heb en hoe trots hij zou zijn geweest omdat hij altijd zei: ga all in en kijk wat er aan het eind op de klok staat!”

 

Toen Jerry zaterdagochtend om 4 uur wakker werkt, schrok hij even van een app-bericht. ,,Het was bizar. Ik kreeg een berichtje van Marian. Zij was de laatste 17 jaar de partner van m’n paps. Ze deelde me mee dat haar broer net overleden was aan precies dezelfde gevolgen van kanker als bij m’n paps. Natuurlijk wist ik hier wel van, maar het komt toch altijd weer binnen. Het maakte me hoe dan ook extra gemotiveerd deze race goed te doen.”

En daar slaagde Jerry in, hij verbeterde zijn persoonlijke record aanzienlijk.

Ook Erik had een bijzondere invalshoek om mee te doen in Bahrain, daarover maakten we al eerder een bericht. Ook zijn race ging sneller dan ooit en bovendien was hij ’s avonds door grote vriend/collega Zaid nog uitgenodigd voor een etentje met het hele team van ProLab Systems. Erik vond dat ie Zaid iets verschuldigd was. ,,Als bedankje heb ik wat speciaals voor hem geregeld: gisteren heb ik de race director gesproken en bij hoge uitzondering heb ik een tweede finisher medaille voor hem geregeld. Die komt samen met het ProLab Systems trisuit op zijn kantoor te hangen.”

Die medaille is trouwens vrij zwaar, want Jerry meldde nog dat ie er waarschijnlijk overgewicht voor moet betalen. ,,De donsjas is trouwens een aanrader. Altijd maar een finish-shirt gaat ook vervelen.”

Hieronder nog enkele foto’s van Erik in actie.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.