Jaaroverzichten 2019: Wie waren de beste wintertriatleten? – WTJ 1404

ZONDAG – Met de jaarwisseling naderende en het einde van het decennium nabij, komen de jaaroverzichten weer voorbij. Voor het vijfde jaar zetten we de uitslagen van de wintertriathlon, crossduathlons (zondag was in Asten de laatste), crosstriathlons, duathlons en triathlons op een rijtje. We komen met het berekende puntensysteem (bij de mannen voor de winnaar 10 en aflopend naar nummer tien 1 punt. Bij de vrouwen de winnares 5 punten en de vijfde 1 punt. Niet omdat we hun prestaties minder hoog aanslaan, maar er zijn nog te veel wedstrijden met een gering aantal wedstrijdtriatletes en dan zou de ranking ietwat scheef getrokken worden. We tellen steeds de langste afstand dan wel het ‘hoofdprogramma’ mee. Per evenement veelal 1 race, Almere met de hele en halve uitgezonderd.

 

Van zes naar vijf winterwedstrijden

De wintertriathlons zijn het snelst berekend. Daar beginnen we dus meestal mee. De Flevonice wintertriathlon beleefde een tweede editie, datzelfde gold voor de langlaufwintertriathlon van Gouda. Beiden tellen mee. Dan waren er uiteraard weer de Nederlandse kampioenschappen in Enschede en – met enige vertraging – de wintertriathlon van Groningen. Helaas zijn de Brabantse organisatoren van de schaatsloop in Tilburg er na zes jaar mee gestopt. Genoemde vijf wedstrijden tellen mee.

Martin en Annelies de besten in de multidisciplinaire winter-races

Wie was de beste wintertriatleet in 2019? Richard Kramer verloor zijn titel aan Martin Veenhuizen, vorig jaar nog vijfde. Martin is de personificatie van de wintertriathlon in ons land, dus een terechte winnaar. Richard Kramer en Jeroen Lute zakten allebei een plaatsje. Matijn Straatsma bleef op een vierde plaats en hoogste nieuwkomer is Casper Vertregt op een vijfde plaats. Bij de vrouwen stijgt Annelies Vrancke met stip van drie naar 1. De winnares van vorig jaar – Geke Venema – komt in het lijstje 2019 niet voor. Trouwens onder Annelies staan eigenlijk alleen maar nieuwe namen.

 

Mannen:

1.Martin Veenhuizen 33 pt.

2.Richard Kramer 28 pt.

3.Jeroen Lute 20 pt.

4.Matijn Straatsma 18 pt.

5.Casper Vertregt 13 pt.

6.Teun Sweere 12 pt.

7.Gerard Ypma 11 pt.

8.Stephan van Eijk 10 pt.

9.Danny Groenewegen 9 pt.

10.Marco de Wit 8 pt.

Marell Demarteau 8 pt.

Vrouwen:

1.Annelies Vrancke 8 pt.

2.Jeike Wallinga 5 pt.

3.Debbie Ammerlaan 5 pt.

Irene Ittmann 5 pt.

Jet van Mensvoort 5 pt.

Lisanne Soemanta 5 pt.

7.Froukje Boonstra 4 pt.

Hedi van Dijk 4 pt.

Mariette van Hoof 4 pt.

Janet ten Kate 4 pt.

Annelies Verhorst 4 pt.

 

In de tweede ranking kijken we wie de beste crossduatleten waren over 2019. Daar is vandaag nog de uitslag van de crossduathlon Asten aan toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.