Jaaroverzichten 2019: Wie zijn de beste crosstriatleten? – WTJ 1407

DINSDAG – Op de laatste dag van het jaar zijn de crosstriathlons aan de beurt in het jaaroverzicht. Jammer genoeg is de wedstrijd in Akersloot afgevallen. De organisatie weet de afgelasting aan gebrek aan tijd, teruglopend aantal deelnemers en relatief hoge kosten. Ameland leverde het Nederlands kampioenschap in aan Almere, waar de generale plaats had van het WK crosstriathlon 2020. Ameland zelf stapte in het Xterra-circuit en behield voor de age-groupers de Tri-Ambla. Op die manier kwam er feitelijk een wedstrijd bij dit seizoen. Het klassement was toch nogal verdeeld, omdat Kijkduin en Almere in hetzelfde weekend vielen.

Zeven wedstrijden tellen mee

In het klassement van crosstriathlons zijn opgenomen: Ameland Xterra, Tri-Ambla Ameland, Almere (NK), Gasselterveld, Kijkduin (Beach Challenge), Lichtenvoorde en Renkum.

Bart Alberts is misschien de meest verrassende winnaar

Bij de mannen best een verrassende winnaar: Bart Alberts. Anderzijds kwam Bart vorig jaar al binnen op een zesde plaats. Met een tweede plaats in Lichtenvoorde en een derde in Gasselterveld mag de 29-jarige Cerberus-atleet uit Nijmegen zich ‘crosstriathlon-champ’ van 2019 noemen. Bart noemt zich ook specialist, op de wegtriathlons kom je de oud-zwemmer niet vaak tegen. De Belg Lander Sels was opvallend veel in Nederland dit seizoen, dat resulteert in een tweede plaats en Bart van der Kruk was goed voor ‘brons’. Xterra-winnaar Jorik van Egdom eindigt vijfde, landskampioen Wouter Dijkshoorn maakt met die ene wedstrijd de top tien compleet. En Arie de Jong is ook in dit lijstje prominent terug te vinden. Titelverdediger Michael Krijnen zakt, ondanks de winst in Renkum, enigszins terug. Hij was weer wat meer op de weg te vinden in 2019, onder meer de Triathlon Nations Cup.

Mannen:

1.Bart Alberts 17 pt.

2.Lander Sels (Bel) 13 pt.

3.Bart van der Kruk 11 pt.

4.Tim van Hemel (Bel) 10 pt.

5.Jorik van Egdom 10 pt.

Tijs van Gemert 10 pt.

Arie de Jong 10 pt.

Michael Krijnen 10 pt.

Eddy Lamers 10 pt.

10.Wouter Dijkshoorn 9 pt.

Silvia Brouwer wint voor het derde jaar op rij

Niet prominent in de crossduathlons, maar voor het derde opeenvolgende jaar wint Silvia Brouwer het klassement van de crosstriathlons. Daartoe sloeg ze twee keer toe: in Gasselterveld en Renkum. Linda van Vliet komt 1 puntje te kort, maar ze was dan ook lang geblesseerd. In Kijkduin was ze eindelijk terug en direct met winst. Landskampioene Diede Diederiks neemt de derde plaats in. Dagmar Krijnen en Ingrid van Lubek vallen terug van respectievelijk een tweede en derde plaats naar de posities 21 en 13.

Vrouwen:

1.Silvia Brouwer 10 pt.

2.Linda van Vliet 9 pt.

3.Diede Diederiks 5 pt.

4.Kate Bramley (Aus) 5 pt.

Christine Draijer 5 pt.

Anna-Pauline Sasserath (Dui) 5 pt.

7.Judy van den Berg 4 pt.

Melissa de Bruin 4 pt.

Joyce Heutinck 4 pt.

Renate Post 4 pt.

Het volgende jaaroverzicht verschijnt op 2 januari en gaat over de duatleten op de weg in de Nederlandse wedstrijden.

Maar eerst wenst de redactie van Trikipedia.nl u een schitterende jaarwisseling en een super sportief, actief en plezierig 2020. Geniet van elkaar en de uitdagingen, die ons te wachten staan. Vanuit de modderbaden op enkele Belgische cyclo-crossen zeg ik: gelukkig nieuwjaar! Het jaar van de Olympische Spelen, het WK Multi Sport Festival, 70.3 Ironman West-Friesland, Xterra Ameland, Challenge Almere, NK’s, Teamcompetities, Triathlon Nations Cup en veel, veel meer.

Dank voor jullie aandacht, het vele lezen en de hartverwarmende reacties op al onze berichten. Doen we in 2020 weer, afgesproken?

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Jaaroverzichten 2019: Wie zijn de beste crosstriatleten? – WTJ 1407

  • 01/01/2020 om 13:02
    Permalink

    Een mooi en gelukkig 2020 voor jullie, Wim en Ruud! En blijf ons vermaken mety alle mooie verhalen!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.