Nog slechts 8 plaatsen voor KIKA Extreme 2020 beschikbaar.

 

KIKA Extreme, een Ironman70.3 doen voor het goede doel.
Twee jaar geleden de eerste editie tijdens IM 70.3 Vichy, dit jaar de derde editie aldaar op 22 augustus.
Voor het eerst dit jaar ook een KIKA Extreme tijdens IM 70.3 Barcelona op 17 mei.

 

Sporten voor een goed doel, iets wat veel triatleten aanspreekt.

Voor de wedstrijd in Barcelona hebben inmiddels 20 atleten zich aangemeld en is dus vol.
Voor de wedstrijd in Vichy zijn 40 plaatsen beschikbaar, waarvan er nog slechts 8 beschikbaar zijn.
Er is al bijna 100.000 Euro door de deelnemers van 2020 opgehaald.

Het zijn triatleten van allerlei niveau, die de uitdaging aangaan en voor Kika hun sport willen bedrijven met hun beweegredenen.

Een van de vele bijzondere triatleten in het deelnemersrijtje voor 2020, die ons opviel, is Youri Zoon, tweevoudig wereldkampioen kiteboarden (2011 en 2012) en inmiddels lid van het Fusion Triathlonteam Nederland. De Ouddorper was jarenlang toonaangevend in het kiteboarden op wereldniveau. Zijn eerste triathlon deed hij op de Brouwersdam, daar waar hij zich eerder de skills van het kiteboarden eigen maakte.

Binnenkort op Trikpedia.nl een uitgebreid interview met Youri , maar natuurlijk vroegen we hem eerst even waarom hij kiest voor een wedstrijd als Kika Extreme. ” Ik doe dit jaar wel meer triathlonwedstrijden, maar als  ik een wedstrijd kan doen voor een goed doel, dan vind ik dat geweldig en ga ik me voor 100% inzetten”.

Meer info of inschrijven voor KIKA Extreme kan hier.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.