Nieuw systeem NTB; Westrozebeke; Alkmaar; Arizona; Newcastle; Marget en Dennis – WTJ 1429

MAANDAG – In het bedrijfsleven vast wel eens meegemaakt. Net een beetje bekend met het computersysteem, stapt de directie over op een nieuw werkprogramma. Daar zit een heel gewenningsproces aan vast. Een week geleden (20 januari) is de NTB overgestapt op een nieuwe online omgeving ‘mijntriathlonNL’ genaamd. Andere manier van inloggen en inschrijven voor wedstrijden. Handig voor wedstrijdorganisatoren, verenigingen, officials en trainers. Mits je natuurlijk een beetje snel thuis bent in de materie.

MijntriathlonNL

Op de site van de Nederlandse Triathlon Bond wordt het allemaal uitgelegd. Inloggen, het menu, Navigatie met je desktopbrowser, met je mobiele browser, account, licentie aanvragen, de kalender en het inschrijven. Veel van deze termen lezen jullie zelden op Trikipedia. Jullie raden het al: hier schrijft geen ict-er. De verandering ging niet geleidelijk. Op die 20e januari was de oude online omgeving vervangen door de nieuwe en moest iedereen mee. Zo’n overgang is niet altijd makkelijk. We lazen her en der mopperende organisatoren, die reeds ingeschreven triatletenbestanden kwijt waren of waar de trio-teams niet meer goed geregistreerd waren. Het levert kortom extra werk op. De bond realiseert zich de mogelijk moeizame opstartfase. Medewerkers zitten klaar ter ondersteuning en het beantwoorden van vragen. Dat kan per mail naar info@triathlonbond.nl of bellen tijdens kantooruren 085-0701800.

Crossduathlon Westrozebeke

De resterende wedstrijden uit het laatste januariweekend nog. Te beginnen op zaterdag met de 4e Sportics crossduathlon bij onze zuiderburen in het mistige Westvlaamse dorp Westrozebeke, tijdens de Eerste Wereldoorlog geheel van de kaart geveegd. Het was zaterdag oud-coureur Guust de Smul, die verraste met een fraaie overwinning. Twee jaar terug was de man uit het Belgische De Pinte (komen wij graag…) nog wielrenner. Vorig jaar is hij gaan hardlopen en nu dus de combinatie. Knappe zege, want hij liet een stel sterker gewaande duursporters/triatleten achter zich. Sven Vandenbroucke was voor het derde jaar op rij podium-man, nu met een tweede plaats. Maar toch al op enige achterstand, want Guust won alledrie de onderdelen. Derde werd Hannes Cool, in ons land ook regelmatig actief. Beste vrouw was na twee tweede plaatsen nu Emelie Butseraen, liefhebster van crossduathlons. Saida Hollevoet kwam even later als tweede binnen en daarna was het iets langer wachten op de nummer drie Charlotte Tack. Geen Nederlandse deelname dit jaar. De 140 gestarte atleten waren allemaal Belg.

 

Winterduathlon Alkmaar voor Martin en Martina

Dat gold natuurlijk niet voor de winterduathlon in Alkmaar, een tamelijke Hollandse combinatie van hardlopen en schaatsen. DTC had de zaakjes weer goed voor elkaar en toen we Eline Lute-Kuin (ik ben met sportpensioen hoor!) zondagavond naar de uitslagen vroegen zei ze lachend: ,,Die maken we traditiegetrouw tijdens Heel Holland Bakt.’’ Ze hield woord. De hele familie Lute zat bij de laptop om alles correct weer te geven. We hadden inmiddels al begrepen dat Mister Wintertriathlon Martin Veenhuizen de duathlon op zijn naam had geschreven. Opmerkelijk want exact tien jaar geleden deed de Drent dat ook. Daartussen zat Martin er een paar keer dichtbij, maar op een zege moest hij een heel decennium wachten. Dit jaar had de supermaster uit Tynaarlo al bijna twee minuten voorsprong na het lopen op Gerard Ypma en Jack van Honschoten. Dat tweetal kon op de ijsbaan De Meent Bauerfeind nog wel ietwat inlopen op Martin, maar die schaatste ook stug zijn rondjes af. Op 51-jarige leeftijd wint hij dus alsnog deze winterduathlon. ,,Eigenlijk niet goed natuurlijk. De jeugd van 18 bungelt hier achteraan en ik win. Het wordt tijd dat we de jeugd wakker schudden’’, aldus Martin tegen de regionale media. ,,Schaatsen is een prima training voor de zomertriathlons. Ik combineer het zelf altijd.’’

Gerard volgde op anderhalve minuut als tweede en Jack gleed weer een minuut later door de finish. Rutger Bults kon als vierde ook nog enigszins volgen, maar daarna kwam het grote van een kwartier tussen vierde en vijfde worden in Alkmaar. Dat Jeroen Lute nog voor tegenstand had kunnen zorgen, is bekend. ,,Maar iemand moet het ook organiseren!’’, aldus Jeroen. Beste vrouw was schaatster Martina Hoogendoorn, die overall de vierde schaatstijd neerzette. Trouw deelneemster Marjon van Diepen en Josine Kroon eindigden zij aan zij op de plaatsen twee en drie. Maar wel al op zes minuten van de nieuwe winnares. Net als vorig jaar werd de korte afstand gewonnen door Ivar Ottenbros en de pas 16-jarige Marijke Harmsma, allebei zeer bedreven op de gladde ijzers. Marijke is het lichtpuntje van het wat sombere beeld wat Martin schetste. Ivar Ottenbros uit Heerhugowaard was lange tijd geblesseerd, maar op tijd terug in vorm. Dat de duo’s de snelste tijden vormden, mag ook wel eens gezegd worden. Team Slik/Hopman won de lange afstand, team Trinitas de korte. De omstandigheden waren zondag prima. Zonnetje, beetje wind en goed ijs.

Powerman Arizona voor Adam en Irene

Het Powerman seizoen is ‘rustig’ begonnen in de Amerikaanse staat Arizona. Daar werd voor de zesde keer de Powerman gehouden. Met rustig bedoelen we een te mager deelnemersveld, zowel kwalitatief als kwantitief. Iets meer dan dertig duatleten op de lange afstand, die gewonnen werd door Adam Feigh. Hij was vorig jaar nog goed voor een derde plaats achter de oud-wereldkampioen Gale le Bellec onder meer. Grote namen ontbraken dit jaar in de race, die een paar weken naar voren was gehaald. Het was bovendien louter ‘America first’ in Fountain Hills. Peter Ellis werd 16 minuten na de winnaar tweede, David Guenthardt derde. Bij de vrouwen was Irene Ossola ook al 20 minuten eerder klaar dan landgenote Veronique Ranger. De nummer drie Sara Sullivan incasseerde liefst 1 uur en 8 minuten op de winnares. Vorig jaar was dat nog de meer tot de verbeelding sprekende Lisa Roberts. Hopelijk zijn de andere (Europese) Powermans stukken beter bezet. Daar mogen we best van uitgaan, denk.

Paratriathlon Newcastle

De tweede ITU-race van 2020 was een paratriathlon in Newcastle, Australië met als snelsten David Bryant in 1.04 en Kate Doughty in 1.13 uur. Over paratriatleten gesproken. Hebben jullie Margret Ijdema gehoord op Radio 538? Ze wil kost wat kost de Spelen halen en reist veel op eigen kosten naar wedstrijden, zoals binnenkort Devonport en Abu Dhabi. Nu is ehcter haar race rolstoel in het vliegtuig zwaar beschadigd geraakt. Een nieuwe is hard nodig en wat dnek DJ Frank Dane belt haar op voor de 538-actie Hierrr met je Rekening. De 3144, 49 euro komen geheel voor rekening van het zendstation. Fantastisch toch. Nog meer tv en triathlon gerelateerd. Deze week doet Dennis Rijnbeek mee aan het populaire tv-spelletje Per Seconde Wijzer. Kijken dus.

Wij van Trikipedia hebben ook een spelletje op maandag. Dan plaatsen we een foto op Facebook en vragen leuke reacties. De winnaar krijgt voortaan zo’n té gekke badmuts met ons logo erop.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Nieuw systeem NTB; Westrozebeke; Alkmaar; Arizona; Newcastle; Marget en Dennis – WTJ 1429

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.