Alistair Brownlee stapt in PTO bestuur

DONDERDAG – De ontwikkelingen bij de Professional Triathlon Organisation staan niet stil. De atleten vertegenwoordiging in de organisatie was al imposant met Rachel Joyce, Tim O’Donnell en Mirinda Carfrae onder andere.

Vandaag is bekend geworden dat weer vier atleten zijn toegelaten tot wat heet ‘the PTO Board of Directors’. Een van die vier is Alistair Brownlee. Ook Paula Findlay, Lionel Sanders en Skye Moench treden toe. Daarmee komt de groep tot 11 triatleten totaal.

De entree van Alistair in een eerste bestuursrol past in de lijn van de lange termijnplannen van de tweevoudig Olympisch kampioen. Al vaker gaf de Brit te kennen in te zijn voor een dergelijke rol en op de komende Olympische Spelen is hij ook kandidaat voor de Atletencommissie van het IOC. De verkiezingen zijn tijdens de Spelen. Dertig sporters stellen zich kandidaat voor 4 zetels. Alistair maakt ook deel uit van het adviescomité van de Commonwealth Games 2022 in Birmingham.

Alistair Brownlee bij zijn zege op het EK Weert vorig jaar.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.