Maarten en Evelien missen fiets en sportuitrusting voor Israman

 

DONDERDAG – Het is de nachtmerrie van elke triatleet. Vliegend naar een bestemming om mee te kunnen doen aan een wedstrijd en op het vliegveld constateren dat je bagage niet meegekomen is.

Het overkwam deze week Maarten van Kooij en Evelien Ruijters. Beide Maastrichtse triatleten waren conditioneel klaar om mee te doen aan de Israman, vrijdag vanuit Eilat. Alleen was Transavia vergeten de bagage mee te sturen op dezelfde vlucht. Vergeefs stonden Maarten en Evelien te wachten op fiets, zwem- en loopoutfit.

Het enige was ze bij hebben is een zwembrilletje, dat zat in de handbagage. Snel is contact gezocht met de vliegtuigmaatschappij. Transavia vliegt echter pas zaterdag weer op Israël. KLM had woensdag nog wel een vlucht op Tel Aviv, maar de tijd dringt.

De twee zoeken naarstig naar spullen om te huren of lenen. Niet echt ideaal als je een hele triathlon wil doen natuurlijk. ,,Maar er zijn ergere dingen op de wereld”, stelt Maarten nuchter vast. Erik-Simon Strijk heeft zijn bagage wel mee gekregen. Hij doet in Eilat de Israman 113, de halve.

Ook Jerry Kenbeek heeft zijn materiaal bij de hand. En da’s maar goed ook, want Hoka One One is een van de sponsoren van de Israman. Jerry doet morgen mee in een trio-team van zijn bedrijf. ,,Het fietsen is op een bruut zwaar parcours. De laatste twaalf kilometer naar de wisselzone gaan mega mega steil omhoog.’’

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.