Net als Jony zeggen wij: Stem op Daan de Groot als sportman van Utrecht!

Eerder deze week in een WTJ verpakt, maar de oproep van Jony Heerink om Daan de Groot tot Utrechts sportman van het jaar te kiezen verdient een apart bericht. Daan is niet voor niets onze vaste columist. Maar los daarvan: hij heeft een topjaar achter de rug. Dat vindt niet alleen zijn clubgenote Jony Heerink, dat vinden wij en ook heel veel andere mensen. Hoe meer, hoe beter. Stemmen dus. Het kan nog tot 7 februari. Hieronder het pleidooi van Jony in ‘Daan-style’.

Oproep: Stem op Daan

‘Lijkt me mooi om van die kickbokser te winnen, die is namelijk voor 4 verschillenden bonden wereldkampioen’, las ik… En ik las het nogmaals… en nogmaals… Doorgaans scan ik slechts de honderden berichten die in alle groepsapps voorbij komen, maar zinnen van Daan zijn het altijd waard om gelezen te worden. Hoe onbelangrijker het is, des te grappiger Daan het weet te verwoorden. Echter na het lezen van dit appje voelde ik wanhoop; ik raakte bijna in paniek. Waarom zou Daan zich door de beste Kickbokser van de wereld in elkaar willen laten slaan?
Ik had de geestigheid gemist: het bleek niet over een wedstrijd, maar over de sportverkiezingen van Utrecht te gaan. ‘Tijdens een wedstrijd ligt de verantwoordelijkheid van het succes volledig bij de sporter’, aldus Daan. Echter hoe goed je ook bent in je sport; dit soort verkiezingen kan je niet in je eentje winnen. Je hebt fans nodig die op je stemmen. Nu ben ik ervan overtuigd dat Daan heel veel fans heeft, maar ik wil er zeker van zijn dat iedereen op Daan stemt.

 

Ik geef u daarom 3 opties:
1) u bent fan van Daan en leest geen lange verhalen óf slechts verhalen van Daan,
2) u ben fan van Daan én houdt van verhalen over Daan en de duathlonsport,
3) u weet nog niet of u fan bent van Daan, maar bent niet te beroerd om dat uit te vinden

In geval 1), hier is de link om te stemmen: https://sportprijs-utrecht.nl/stemmen-sportman-2019, dit verhaal ook nog delen is nog beter. In gevallen 2) en 3), lees vooral verder. Ik herhaal de link onderaan nog wel eens.
Daan is een geweldige aanwinst voor de zowel de duathlon als de triathlonsport. Hij is een voorbeeld voor velen. Hij combineert het ‘altijd willen rammen’ uit het wielrennen perfect met de afgemeten trainingsblokjes  in de duathlon- en triathlonsport. Als wielrenner probeerde hij nooit te verliezen. Nu doet hij alles om te winnen.

Deze wil om te winnen blijkt wel uit Daans focus. Afgelopen zomer was Daan debutant op het WK en hij gaf na 10km lopen slechts 30 seconden toe op de nummer 1. Als ex-wielrenner kan je het podium dan al ruiken. Maar Daan dacht geen moment aan winnen of verliezen. Zelfs niet toen hij zijn fiets aantrof met een lekke band. Hij dacht slechts aan zijn reservewiel en aan hoe je het snelst een achterwiel in een tijdritfiets vervangt.
Deze winter zal hij niet alleen nóg meer kilometers lopen dan afgelopen jaar; hij zal aan zijn wisseltrainingen ook de wielwissel toevoegen. Daan zal niets aan het toeval overlaten en zal volgend jaar nog beter voorbereid aan de start staan.
Daan is ook trots op zijn sport. Hij weet als geen ander hoe moeilijk duathlon is. Voor zijn eerste duathlon dacht hij dat alle wielrenners wel hard konden lopen, nu weet hij dat dat niet zo is. Op Trikipedia schrijft hij vol lof en emotie over de moeilijkheid van duathlon. (Bent u bekend met zijn teksten, dan zal u in dit verhaal vast wat bekende uitspraken van Daan tegengekomen zijn. Zo niet, dan raad ik u aan na het stemmen vooral zijn verhalen te gaan lezen). Daan: “Uiteraard kan iedereen lopen en fietsen. Dat is het punt niet. Iedereen kan het, tot dat je het heel hard moet doen”.

Het afblazen van de run bike run competitie gaat hem dus aan het hart.  Hij laat dat niet zomaar gebeuren. Op het NTB congres komt hij op voor de sport en spreekt hij van een belachelijke beslissing: “Eigenlijk maak je een sport helemaal ongedaan. Als multisportbond doe je een sport enorm tekort”. Een paar dagen later ondernam hij al actie door bijeen te komen met zijn concurrenten om te bespreken hoe ze de duathlon een nieuwe impuls kunnen geven. Wat een geweldige impuls kan Daan aan de sport geven als hij, de Europees kampioen duathlon, wordt gekozen tot sportman van Utrecht. Zelf kan Daan nu slechts afwachten. Hij heeft zijn investeringen al gedaan. Hij heeft keihard getraind, hij heeft perfecte races geracet en hij heeft ons een prachtige inkijk gegeven in de sport. Nu is zijn invloed beperkt en is hij afhankelijk van zijn fans.
Stem daarom nu op Daan. Zodat we iets kunnen betekenen voor dit fenomeen! Zodat we iets terug kunnen doen voor alle inzet van Daan. In deze wedstrijd heeft Daan hulp nodig. Uw hulp. Stem op Daan via deze link https://sportprijs-utrecht.nl/stemmen-sportman-2019 omdat hij het verdient om te winnen. En deel dit stuk, zodat hij ook echt gaat winnen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.