De volgende profwielrenner die triathlon gaat doen heet……Mathieu van der Poel!!!

ZATERDAG – In het rijtje wielrenners met triathlonambities komt er vanochtend een wel heel bijzondere bij. Alsof hij al niet genoeg multisporter is ambieert Mathieu van der Poel nu ook aan triathlon te gaan doen. En dan maar gelijk een Ironman.

Tegen de Vlaamse media deed Mathieu vanochtend zijn verhaal. Naast het bekende riedeltje over zijn overmacht in alle wedstrijden, kwam hij met een opvallende uitspraak. ,,Ik zoek graag nieuwe uitdagingen in mijn leven. Zo’n Ironman bijvoorbeeld. En dan kijken waar mijn limieten liggen. Hardlopen doe ik graag, maar zwemmen zal ik moeten oefenen.”

Het is nog wel even wachten vooraleer Mathieu de overstap maakt. Waar Cameron Wurf het gewoon gaat combineren dit jaar, ziet Mathieu pas kansen na zijn wielerloopbaan. ,,Moeilijk te combineren, maar het lijkt me cool. En ieder jaar alle Superprestige crossen rijden en winnen, daar ga ik ook niet voor. Het is waardevoller om de Ronde van Vlaanderen te rijden, het mountainbiken op de Olympische Spelen te doen. Maar daarna?”

Mathieu heeft altijd gezegd dat afwisseling in de disciplines hem scherp houdt. Past daar dan triathlon ook bij? Het zou fantastisch zijn om Poeleke aan de start te hebben. Overigens ging zijn vader Adrie hem al voor in triathlon, zij het slechts twee keer. Alleen in Zundert en Oud Gastel stond senior begi9n jaren negentig aan de start.

Het begint een trend te worden. Profwielrenners, die triathlon gaan doen. We noemen onder andere Laurent Jalabert, Alexander Vinokourov, Cameron Wurf, Fabian Cancellara, Lieuwe Westra, Lance Armstrong, Paul Wellens, Michael Weiss, Stefan Schumacher, Kai Hundertmarck, Peter Zijerveld, Sanne van Paassen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Inmiddels toont ook Geraint Thomas serieuze ambities. Maar Van der Poel in een Ironman? Ja, dan staan we toch echt met duizenden supporters langs de kant hoor, zoals vorige week in Hoogerheide en morgen in Zwitserland! We kunnen niet wachten.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.