Shirin van Anrooij weergaloos sterk: eerste wereldtitel in het veldrijden voor de Zeeuwse!

 

ZATERDAG – Ze reed ze helemaal aan gort, zo sprak de Belgische commentator vol ontzag over de kop-staartzege van Shirin van Anrooij op het wereldkampioenschap veldrijden in Dubendorf. Na vele, vele nationale titels, na Europese titels behaalde de Zeeuwse vanochtend haar allereerste wereldtitel. Komende woensdag wordt ze 18, maar Shirin meet zich al gemakkelijk met de allergrootsten in de veldritsport.

Dat ze dus vandaag als topfavoriete van start ging in de categorie waar ze formeel nog in thuis hoort – de junioren – was wel duidelijk. Met een ‘pikstart’ knalde Shirin al in de eerste meters weg van het veld. Al na een twee kilometer had ze een halve minuut op onder meer Puck Pieterse. De rest kwam op nog grotere achterstand door. Van kop tot staart beheerste Shrin de wedstrijd. Op het zware parcours rouleerde ze als vanouds.

De cirkel is hiermee rond. Het project Shirin 2020 samen opgezet met Marc Herremans is vervolmaakt. Ze stapt over naar het team Sven Nijs, maar Marc zal altijd over haar schouder blijven meekijken. Samen genoten ze in Zwitserland van de eerste wereldtitel. Dat er nog vele mogen volgen. In veldrijden, tijdrijden, wielrennen, hardlopen, triathlon,,,,,

Puck Pieterse maakte het oranje-succes compleet met zilver.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.