Zwemloop Kapelle eindigt wederom in Belgisch succes

Belgische hegemonie houdt aan in zwemloop Kapelle

ZATERDAG – Arno Lambrecht en Lotte de Vet hebben vanmiddag de zwemloop van Kapelle gewonnen. De Belgische atleten wonnen twee jaar terug ook al deze wedstrijd. De triatleet uuit Kuurne had geen noemenswaardige tegenstand bij de mannen. Bijna vier minuten later volgde Sander d’Hont, weer een minuut verder was Sander de Bart de derde man. Gert van der Vinden finishte als zesde en veruit beste master.

Bij de vrouwen was Lotte de Vet bijna vijf minuten sneller dan Annelotte van Dieren. Daarna was het opnieuw lang wachten op de derde vrouw: Linda Vink uit Axel. Zij lag ruim tien minuten achter op de Vlaamse winnares. Mark Schouten en Tim van Wemeldinge wonnen bij de duo’s de halve afstand, Jort en Jan Glerum wonnen voor eigen publiek de lange afstand.

Meer spanning op de halve afstand waar Rens van Beek de Belg Steven Eyckmans op de hielen kreeg bij het lopen, maar toch de winst behield. Sem Lazaroms uit Oud Gastel eindigde derde. Zijn plaatsgenote Roos Englebert werd op de halve tweede achter de Vlaamse Hasse Fleerackers. Esther de Koning eindigde derde. Op de kortste afstanden werden Noud Dammer, Sophie van de Waart, Preben Fleerackers en Celine Vrints gehuldigd als winnaars. Bijna honderd deelnemers deden mee.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.