KIKA EXTREME WEEK BIJ TRI2ONE COACHING


Tweeëneenhalf jaar geleden kwamen KIKA en Tri2one Coaching met elkaar in contact voor de opzet van een nieuw concept: KIKA EXTREME. Het idee is geweldig: geld inzamelen voor het broodnodige onderzoek en de strijd tegen kinderkanker. Als dit in het hardlopen, fietsen en schaatsen werkt, dan moet dit in een welvarende sport als triathlon natuurlijk ook kunnen. En niets bleek minder waar: inmiddels lopen verschillende trajecten onderweg naar IRONMAN 70.3 events per jaar en verzorgt Tri2one Coaching bijna maandelijks clinics en trainingen om de nieuwe triathlonhelden en heldinnen tot in de puntjes voor te bereiden voor hun events.

“Wij zorgen dat de trainingen zo efficiënt mogelijk zijn voor de deelnemers. Op deze manier kunnen zij de maximale tijd besteden aan het goede doel en natuurlijk het normale leven buiten de triathlon” aldus Hylke Sietzema, coach en eigenaar bij Tri2one.
“Wat dat betreft is het voor ons niet anders dan de andere coach en begeleidingstrajecten; iedereen wil natuurlijk het maximale rendement uit zijn of haar trainingsuren halen. Of dit nu is vanwege een gezin, drukke baan, puur de gerichtheid op prestatie of een combinatie van deze zaken. Als coachteam is het ons vak elk individu zo goed en verantwoord mogelijk voor te bereiden op de triathlondroom en te laten genieten van de reis ernaartoe.”

Één belangrijk verschil is er echter wel weet Hylke op te merken: “de emotionele drive licht vaak erg hoog bij de voorbereidingen richting een KIKA EXTREME event. De deelnemers hebben vaak een persoonlijk verlies of een verhaal van dichtbij meegemaakt. Dat er bij een eerste bijeenkomst en eerste kennismaking al tranen vloeien is dan ook eerder regel dan uitzondering. Het is bijzonder mooi dat dit kan, mensen zich direct zo thuis en welkom voelen dat dit kan en versterkt de persoonlijke band nóg meer”.

 
Afgelopen week mag je met een gerust hard een KIKA EXTREME week noemen bij Tri2one. Op de woensdag lanceerden zij voor 40, voornamelijk beginnende, triatleten het traject naar IRONMAN 70.3 in Vichy en was het zondag de beurt aan de groep voor de deelnemers aan Barcelona (70.3) om een “open water” clinic te volgen.


“Dat zijn even drukke weken voor ons als coaches, maar met het doel en drive van die atleten in gedachten dragen we met alle liefde ons steentje bij. Sterker nog, we zijn zeer dankbaar dat we met Tri2one sponsor en partner van het eerste uur zijn. We hebben daarom recent ons partnerschap voor meerdere jaren toegezegd aan KIKA EXTREME” verteld Hylke.

In maart volgt er een zeer bijzondere clinic voor ca 50 deelnemers aan KIKA EXTREME. In een grote scheepsloods in Amsterdam wordt er dan een “indoor” wisselclinic verzorgt door Tri2one Coaching. Absoluut uniek, deze loods is namelijk dermate groot dat er gefietst en gerend kan worden. En: gegarandeerd droog in maart!

Er zijn nog een beperkt aantal startplaatsen voor de KIKA EXTREME race in Vichy, Wij van Trikipedia.nl steunen KIKA en zullen dit seizoen zowel de wedstrijden van KIKA EXTREME in Barcelona en Vichy en de beide KIKATHLONS in Zaanstad en Stein ruim aandacht geven in onze berichtgeving.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.