Long Course Weekend Beesel – een prachtig multisportevenement in het voorseizoen!

Long Course Weekend Holland – Beesel (LCW), een evenement voor elke triatleet op alle bedenkbare niveaus. Van 15 tot en met 17 mei 2020 vindt de tweede editie van LCW wederom in het Limburgse Beesel plaats. Zelf waren we aanwezig bij de eerste editie en het was een grandioos sfeervol en succesvol evenement.
Wegens het succes van verleden jaar laat het sportevenement triatleten wederom gedurende drie dagen kennis maken met het inmiddels wereldwijde succes: een zwem-, fiets- en hardloopevenement verspreid over drie dagen.
Long Course Weekend is ontstaan in Wales en wist het wereldtournee te bereiken door het door Matthew Evans en Scott Powell bedachte concept: de drie triathlon disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) verspreidt over drie dagen. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen is een Full LCW voor veel mensen net te zwaar.
Daarom worden er naast de volledige triathlon afstanden per discipline ook kortere afstanden aangeboden, waaronder ook de Half LCW. Zo hebben triatleten de touwtjes in eigen handen en kan de triatleet zelf bepalen hoe zwaar het driedaagse evenement wordt. Inmiddels is LCW uitgegroeid tot een van de grootste multisport evenementen in de wereld met naast Wales en Nederland ook edities in Australië, Mallorca en dit jaar ook België.
Gedurende drie dagen kunnen atleten dus kiezen uit drie disciplines die af te leggen zijn in verschillende afstanden. Zo vindt op vrijdag het zwemonderdeel plaats met vier verschillende afstanden, wordt er op de zaterdag een parcours gefietst van45, 90 km of 180 km en zijn zondag de lopers aan de beurt tijdens een 5 km, 10 km run, een halve- of hele marathon. Zo kan iedereen deelnemen aan een sportweekend op maat. Voor de échte die-hards is er de Full LCW optie: de langste afstand in iedere discipline. Elke atleet die dit parcours volbrengt krijgt een vierde medaille bovenop de medaille die elke deelnemer per discipline ontvangt.
Tijdens de verschillende wedstrijden krijgt de atleet de mooie natuur en unieke locaties in en rond de Gemeente Beesel te zien. Zo voert het fietsparcours de atleten door de omgeving rondom de gemeente Beesel, met zelfs een stuk door de Duitse bossen. Het hardloop parcours voert de atleten door de kernen van Reuver, Beesel en Offenbeek. Afhankelijk van de afstanden worden er een of meerdere rondjes gelopen over een parcours.
De organisatie is in handen van Extra Leisure, het bedrijf dat onder meer de jaarlijks terugkerende triathlonwestrijd IRONMAN over het hele land organiseert.
Er zijn nog slechts een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij om mee te kunnen doen aan dit unieke evenement. Om je een goede indruk te geven, hieronder de aftermovie van editie 2019.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.