XTerra Nieuw-Zeeland; LCW ook naar België; huldiging Shirin; Loopwedstrijden – WTJ 1435

DINSDAG – Ironman is begonnen, Powerman ook, de ITU-races. En zondag ging ook het wereldwijde XTerra-circuit weer van start. Andere kant van de wereld nog; in het Nieuw-Zeelandse Paekakariki op het Wellington Festival. De race werd gewonnen door Ryan Sissons, die met Sam Osborne duelleerde op de winst.

Kate Bramley: na Ameland nu Wellington XTerra-winst


De twee Kiwi’s waren een klasse apart in deze nieuwe XTerra-triathlon. De nummer drie, Taylor Charlton uit Australië lag dik tien minuten achter. De winnares bij de vrouwen was een bekende voor Nederland: Kate Bramley won na Ameland nu ook de XTerra Nieuw-Zeeland. De Australische lag een minuut voor na het zwemmen, verloor een klein beetje op de ATB, maar stelde orde op zaken tijdens de afsluitende crossloop langs de kustlijn. Kate klopte thuisfavoriete Lizzie Orchard, ervaren XTerra-atlete. Onderling verschil: zes minuten. De derde plaats was voor weer een Australische Maeve Kennedy. Zevende (en tweede agegrouper) werd de Nederlandse Tessa Aukje Dekker.

Long Course Weekend zowel in Beesel als in Nieuwpoort


We plaatsten eerder op dinsdag een artikel over de tweede editie van het Long Course Weekend in Beesel. Het uit Wales afkomstige concept om op drie achtereenvolgende dagen een hele of halve triathlon te doen, rolt zich verder uit. Na Wales volgde Mallorca, Australië en dus Beesel, Limburg. Dit jaar komt er ook een LCW in België bij. Van 25 tot en met 27 september wordt in Nieuwpoort het eerste Belgische Long Course Weekend gehouden. De badplaats leent zich o.i. uitstekend voor een nieuw spektakel onder LCW-label. Vroeg in het seizoen dus Beesel en afsluiten met Nieuwpoort.

Mooi eerbetoon aan groot kampioene in Kapelle


In het gemeentehuis van Kapelle werd Shirin van Anrooij vanavond uitgebreid gehuldigd. Wethouder Jon Herselman sprak mooie woorden tegen de wereldkampioene, die afgelopen zaterdag niet te houden bleek op het WK veldrijden voro junioren in Zwitserland. Mooi dat een gemeente er kort op zit en meteen zo’n groot kampioene in de bloemetjes zet. In het bijzijn van haar ouders, broer en zus kreeg ze een mooie foto van de huldiging in Dübendorf.

Loopwedstrijden


Nog wat loopwedstrijdjes van de laatste weken/dagen. De Beekse Winterbosloop in Montferland werd gewonnen door Michel Elshof en Marian van Hilst. Dennis Licht liep een sterke Asselronde in Apeldoorn, Danielle Ammerlaan de Groenhovenloop in Gouda,Stijn Jansen de Woolderesloop,  Mario Poldervaart de Lengkreekcross in Oostvoorne, Martijn Hiensch de Zaanlandcross, Omar Brons en Marleen Vos de Wintercuploop in Lelystad. Nienke Vlak was de snelste in de Arnoud Magnin Wintercross en Nicole Loeve de Vlakwatercross in Venray. In de Rammekesloop in het Zeeuwse Ritthem was Remy Vasseur weer eens te zien. Hij won de crossloop, maar of we hem snel in triathlons terugzien….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.