Merkwaardig verjaardagscadeau bij tweejarig bestaan Trikipedia; bij 42 jaar triathlon – WTJ 1454

DINSDAG – Uitgerekend op de dag dat Trikipedia twee jaar bestaat, de dag ook dat triathlon (Ironman) 42 jaar oud is. Op die dag dus, klapt deze website in elkaar. De paniek breekt uit. Eerst bij Ruud, die speciaal voor ons tweejarig bestaan een weekje vrij genomen heeft.

Zelf heb ik niks in de gaten, zit in een ander systeem en voor een andere werkgever stug door te tikken. Onderwerpen, die niks met triathlon, niks met sport van doen hebben. Gaandeweg de dag wordt me duidelijk dat er iets niet in de haak is.

Marco aan de slag

Ruud stuurt een soort verklaring. Er is een kritiek lek aangetroffen in een veelgebruikte WordPress-plugin. Hiermee kunnen kwaadwillenden de database van de WordPress-website wissen… Vervolgens volgen nog wat technische details, waar ik u niet mee zal vermoeien. We liggen eruit. Wat een mooi verjaardagscadeau. Of zou het juist een pakket zijn wat we op 18 februari 2018 zijn aangegaan voor een periode van exact twee jaar? In de diepste krochten van de digitale wereld kan van alles gebeuren. Wat heb ik eigenlijk bewaard van al die jaren WTJ’s? Het zit vast ergens maar van enige structuur in huize Van den Broek is geen sprake. De techneuten nemen de zaak in behandeling. In ons geval gaat Marco Hoogenraad als een gek aan de slag om te redden wat er te redden valt. Naarmate deze memorabele 18e februari vordert, gloort er hoop. Eerst bij Ruud en vervolgens ook maar bij deze digibeet.

Andere Tijden

Het komt dus goed. Het verlossende berichtje is dat ‘ik vanavond gewoon weer los’ kan. Dat doen we dan maar. Het zou een normale WTJ worden, maar dat wordt het toch even niet meer. Nieuwtjes sparen we wel op voor ‘the day after’. Nu kijken we aan de hand van het schaarse beeldmateriaal wat er voor handen is terug op die 18e februari 1978. Hawaii. Drie sporten achter elkaar. Gordon Haller die wint. Andere tijden. Tijden waarin niemand ooit gehoord had van websites, plugins, databases of WordPress. Op zo’n dag als deze heb ik een sterk verlangen terug te keren naar die 18e februari 1978. Als dertienjarige puber op mijn eerste Gazelle-racefiets, voor 380 gulden gekocht bij Ad van Overveld.

En morgen? Morgen is weer een dag. Met nieuwe kansen.

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.