Brons voor Margret Ijdema in Devonport; Lotte Wilms zevende

ZATERDAG – Meteen een mooie start voor Margret Ijdema van het Paralympisch jaar. Achter twee Australische triatletes behaalde de Noord-Hollandse zaterdagochtend een derde plaats op de World Paratriathlon Series in Devonport. Het biedt haar een mooie uitgangspositie voor deelname aan de Paralympics later dit jaar in Tokyo.

De race werd bij de PTWC gewonnen door Lauren Parker. Drieeneenhalve minuut later volgde landgenote Emily Tapp op een tweede plaats. Margret kwam als vierde uit het water, hield die positie vast tijdens het handbiken en passeerde in de wheelchair nog haar Duitse rivale Christiane Reppe, die wel de snelste zwemtijd neerzette.

Bondscoach Bas de Bruin twitterde

Zo trots als een pauw op @ijdema_margret. Brons bij de #paratriathlon @worldtriathlon WPS race in Devonport. Deur naar #Tokyo2020 staat nu wijd open!

Het zou mooi zijn als Nederland met zeker vier paratriatleten naar Japan kan.

Lotte zevende

Lotte Wilms eindigde op de open Oceanische kampioenschappen sprint triathlon in hetzelfde Devonport op een prima zevende plaats. Ainsley Thorpe uit Nieuw-Zeeland werd kampioene. Lotte verloor een minuutje op de Kiwi. Zilver ging naar Andrea Hewitt, brons naar Sophie Corbridge, zodat het podium volledig Nieuw-Zeelands gekleurd was. Bij de mannen precies het omgekeerde: drie Aussies: Marcel Walkington goud, Luke Willian zilver, Matthew Roberts brons. Vierde werd Luxemburger Stephan Zachaus.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.