Europees triathlonkampioenen Brownlee en Potter proberen het ook op EK RBR

WOENSDAG – Als er dan toch geen World Triathlon Series in Abu Dhabi gehouden kunnen worden, switchen sommige triatleten komend weekend heel slim naar een andere mooie race. Grootste voorbeelden zijn de Britse atleten Alistair Brownlee en Beth Potter.

Ze hebben razendsnel hun tickets omgeboekt van Abu Dhabi naar Punta Umbria. Daarmee krijgt het EK duathlon in de Spaanse stad plots een heel andere wending. Hoe sterk zijn Alistair en Beth, niet geheel toevallig de twee Eutropese kampioenen van Weerr vorig jaar? Het EK wordt er zeer interessant door, want niet eerder deed een tweevoudig Olympisch kampioen mee aan een internationale titelstrijd run-bike-run.

Het zal ongetwijfeld de sterke duatleten zoals Benjamin Choquert, Emilio Martin, Angelo Vandecasteele en Sandrina Illes (en ook onze Sophie van der Most) prikkelen om ‘baas in eigen huis’ te blijven. De sport is de grote winnaar, want hoe sterker het deelnemersveld hoe mooier de promotie van de duathlon!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.