Britse Triathlon Federatie cancelt wedstrijden: World Triathlon Leeds vervalt!

WOENSDAG – Het advies van de Wereld Triathlon Bond is duidelijk: doe net als wij en stel alle evenementen tot en met 30 april uit. Als één van de eerste nationale federaties volgt de Britse Triathlon Bond dat advies nu op.

‘Until at least 30 april’. De Britse Triathlon Federatie geeft daarmee gehoor aan de ITU maatregel om gedurende anderhalve maand geen evenementen meer te organiseren. Want internationaal of niet, er komen nu eenmaal veel mensen (deelnemers/supporters) bij sportevenementen bijeen. Dat is met het oog op verdere verspreiding van het coronavirus het laatste wat mag gebeuren.

Het grootste Britse evenement – de AJ Bell World Triathlon in Leeds – staat nog open. De wedstrijd is gepland voor 6 en 7 juni. De Britse triathlonbestuurders denken dat er snel een besluit over genomen gaat worden. ,,Datzelfde geldt trouwens voor de Olympische Spelen in Tokyo’’, voegt een woordvoerder van de BTF er nog aan toe.

Dat laatste klopt. Intussen heeft 75 procent van de Japanse bevolking geen vertrouwen meer in het doorgaan van de Spelen in 2020.

De Britse Federatie baseert zich naast het ITU-advies op de regeringsmaatregelen. ,,Het is geen makkelijk besluit, maar in het licht van de snel veranderende situatie, is het van groot belang dat we zo handelen om alle risico’s te vermijden. We begrijpen dat dit nieuws teleurstellend is en voor sommigen zorgwekkend, maar vragen om jullie steun bij het navigeren door deze moeilijke tijd.’’

Evenementen, trainingskampen en meetings: ze zijn dus allemaal afgeblazen in het Verenigd Koninkrijk.

Voor de evenementen in april heeft de NTB de termijn nog opgeschoven van 6 naar 30 april. Er zijn wel organisaties, die zelf al besloten hebben in april geen wedstrijd te houden. In de loop van de middag werken we de lijst weer bij met – indien bekend – ook de uitgestelde data.

UPDATE: World Triathlon Leeds uitgesteld!

Rond 13 uur woensdagmiddag nam de lokale organisatie van de triathlon Leeds het besluit dat de World Triathlon wordt uitgesteld. De wedstrijden waren 6 en 7 juni. Het is na Abu Dhabi en Bermuda de derde WTS die van de kalender weg valt. ,,We zijn buitengewoon teleurgesteld voor de atleten, die hard hebben getraind en ernaar uitkeken alsook voor de vrijwilligers. Maar dit is de meest verantwoorde manier van handelen. We kunnen niet anders.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.