Simon Whitfield krijgt in Tokyo deze zomer geen opvolger: Canada boycot Spelen!

MAANDAG – Geen Tyler Mislawchuk, geen Matthew Sharpe en geen Joanna Brown komende zomer op de Olympische Spelen van Tokyo. Mocht het evenement in Japan al doorgaan, dan laten deze toptriatleten verstek gaan. Canada heeft (als eerste land) besloten de Spelen van 2020 links te laten liggen.

De druk op het IOC neemt daarmee toe, hoewel IOC-baas Thomas Bach pas over vier weken duidelijkheid biedt. De kans is groot dat dan al meer landen een afweging gemaakt hebben. Canada was ook nog in de race voor de Mixed Relay natuurlijk, maar dat alles is nu even relatief. De reactie (en foto) van Tyler, nummer vijf op de wereldranglijst zegt trouwens alles…..

 

I’m not going this summer….In Tokyo…. For the Olympics…..

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.