Gelukwens aan Rachel en Richard; Geen Spelen; Hoe reageren organisaties op 1 juni? – WTJ 1492

DINSDAG – Lichtpuntje in deze donkere dagen: het triathlonhuwelijk van Rachel Klamer met haar grote liefde Richard Murray. Misschien voor menigeen wat onverwachts, maar aangekondigd had het koppel hun huwelijk natuurlijk al wel. Er zijn meerdere redenen voor Rachel en Richard om voor de datum 23 maart 2020 te kiezen, waar nu voor gekozen is. Trikipedia (Ruud en ik) wensen bruid en bruidegom veel geluk.

De dag erna was er ook rust en vooral zekerheid in huize Klamer-Murray en bij alle ruim tienduizend Olympische atleten. Eerst stuurde de Japanse premier Abe al aan op uitstel en vervolgens ook het IOC tot het inzicht kwam dat het vierjaarlijkse sportevenement echt al zijn waarde zou verliezen als het toch op 24 juli van start zou gaan. Gelukkig ook voor die Canadese, Australische en Poolse sporters, waar de NOC’s al eerder besloten hadden niet naar Japan af te reizen.

Sportpensioen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar dan in 2021. Toch zullen er altijd atleten zijn, die zo’n jaar niet meer weten te overbruggen. Baanwielrenster Kirsten Wild zei het vanavond als volgt: ,,Eigenlijk zou mijn sportpensioen in augustus 2020 beginnen.’’ Ook een renner als Mathieu van der Poel is enigszins in verwarring, logisch als je zoveel pijlen op je boog hebt.

Anderzijds, kan het betekenen dat bijvoorbeeld een toptalent als Quinty Schoens niet op Parijs hoeft te wachten, maar er in Tokyo 2021 al bij is op zowel de individuele race als de mixed relay. En ook Jorik van Egdom, Marco van der Stel en Donald Hillebregt krijgen meer gelegenheid een hoger plekje op de ITU-ranking in te nemen, aannemende dat er voldoende kwalificatie/ITU-wedstrijden komen tussen nu (of laten we zeggen 1 juni) en 23 juli 2021.

GO-triathlon Brouwersdam

Maakten we gisteren al een overzicht van de afgelaste evenementen, vandaag zijn het de organisaties zelf die in actie gekomen zijn. Want de boodschap van minister Ferd Grapperhaus moest nog wel even indalen. Bijvoorbeeld bij Erik Peeman, organisator van de GO-Triathlon Brouwersdam. ,,We moeten toch even 1187 deelnemers en 20 leveranciers teleurstellen. Verplaatsen kan niet, omdat het in het hoogseizoen te druk is aan de kust. De tweede editie wordt dus ergens in mei volgend jaar en Triathlon Herkingen proberen we op te waarderen.’’ Hieronder de tekst op de website van GO Triathlon/Brouwersdam en de opties voor de deelnemers:

Door de verlenging van de maatregelen rondom het Corona virus tot 1 juni kan de GO Triathlon Brouwersdam dit jaar definitief niet doorgaan. Verplaatsen is helaas geen optie door het vele toerisme rondom ons parcours en de te lage watertemperaturen later in het jaar. Als organisatie komt hiermee een einde aan een jaar lang elke dag werken. Direct na de eerste editie zijn we keihard aan de slag gegaan met jullie feedback om van de tweede editie een echt top event te maken. We konden niet wachten om jullie te laten ervaren waar wij al die tijd mee bezig waren; iets wat helaas dit jaar geen doorgang zal kunnen vinden. Ook voor jullie als deelnemer kunnen wij ons voorstellen dat het een grote teleurstelling moet zijn. Voor sommigen was de GO Triathlon Brouwersdam een belangrijke voorbereiding op wedstrijden later in het jaar; voor anderen was het simpelweg hét doel. 

Ondanks dat we het enorm betreuren dat de GO Triathlon Brouwersdam dit jaar niet door zal kunnen gaan, begrijpen wij dat dit op het moment de enige juiste beslissing is. Als organisatie hou je altijd rekening met alle scenario’s en met name de afgelopen weken werd ons duidelijk dat het doorgaan van de wedstrijd weleens in gevaar zou kunnen komen. Daarom zijn we direct in beraad gegaan wat we terug zouden kunnen doen voor jullie als deelnemers. Als organisatie willen we graag open kaart spelen naar jullie als deelnemer. Op het moment van schrijven zijn bijna alle kosten voor de triathlon al gemaakt: materialen zijn besteld en contracten zijn afgesloten. Gelukkig is een deel van deze materialen volgend jaar nog bruikbaar waardoor de financiële strop iets kleiner wordt, desalniettemin is deze niet gering. 

Na uitgebreid overleg zijn we gekomen tot de volgende drie opties:

– 50% restitutie van het inschrijfbedrag, óf;
– Uw inschrijving wordt gratis overgezet naar de GO Triathlon Herkingen welke plaatsvindt op 5 september, óf;
– U ziet af van compensatie.

Onderaan deze mail kunt u een link vinden waarin u uw keuze kunt aangeven en vragen we om een aantal van uw gegevens. U dient dit formulier voor 31 maart 2020 in te vullen.

De eerste optie is het restitueren van 50% van het inschrijfbedrag. Uiteraard zouden we graag uw volledige inschrijfbedrag terugstorten maar dit heeft dusdanige financiële gevolgen dat onze organisatie failliet zou gaan en er in de toekomst geen middelen meer zijn om onze evenementen en andere activiteiten te blijven organiseren. Aangezien wij als organisatie ons in willen blijven zetten om geweldige triathlon ervaringen te blijven creëren voor iedereen zou dat op zijn zachts gezegd een fiasco zijn.

De tweede optie betreft het gratis overzetten van de inschrijving naar de GO Triathlon Herkingen op 5 september 2020. Onze intentie is om deze triathlon sterk uit te breiden op alle vlakken en toch de kernwaarden van deze wedstrijd te bewaren: een gezellige, knusse, wedstrijd voor deelnemers van elk niveau. Om meer deelnemers kwijt te kunnen beraadt de organisatie zich over het verdubbelen van het aantal series en deze te verspreiden over twee dagdelen waardoor er plaats ontstaat voor ruim 800 deelnemers.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zelfs met een compensatie van 50% van het inschrijfgeld onze stichting nog forse verliezen maakt waarmee de continuïteit van GO Triathlon nog altijd in gevaar komt. Daarom is er ook een derde optie: geen compensatie. Ook het niet invullen van het formulier voor de deadline van 31 maart 2020 resulteert in geen compensatie. Door te kiezen voor deze optie steunt u de organisatie en zorgt u ervoor dat we ook in 2021 weer een fantastische triathlon neer kunnen zetten.

Alle deelnemers van onze overige activiteiten (Parcoursverkenning, Buitenwaterclinic, Pastaparty) zullen hun volledige inschrijfbedrag teruggestort krijgen. U hoeft hier verder niks voor te doen.

Wij geloven dat de kracht van triatleten is dat ze niet bij de pakken neer gaan zitten zodra er obstakels op hun pad komen. Daarom willen we u bij deze alvast meedelen dat de afstemmingen voor de volgende editie van de GO Triathlon Brouwersdam al lopen en we hopen dan ook spoedig de datum voor 2021 aan te kondigen. 

Tri Hard Series: 1 wedstrijd minder

Niet alle geannuleerde wedstrijden geven het betaalde inschrijfgeld terug. De NTB laat organisaties daar vrij in. De bond beraadt zich nog op ondersteunende maatregelen richting gedupeerde organisaties.

Waar een toch grote organisatie als Brouwersdam nog tot een teruggave-regeling kan komen, is dat voor de Tri Hard Series een ander verhaal. Achter de eerste afgelaste wedstrijd in de Haarlemmermeer zit een professionele organisatie, die zes wedstrijden op de rol heeft staan. Het is nog maar afwachten of de andere races door kunnen gaan. Dat gegeven, in combinatie met het feit dat betaalde krachten deze wedstrijden neerzetten, maakt dat teruggave niet mogelijk is. Sommige atleten kunnen daar weinig begrip voor opbrengen. Maar dan gaan ze voorbij aan het feit dat grote organisaties op het punt van omvallen staan, als naast gederfde sponsorinkomsten ook de inschrijfgelden wegvallen. Los trouwens van de commerciële organisaties zullen ook non profit wedstrijden, die nu niet doorgaan in een moeilijke fase terecht komen. Ik mag toch aannemen dat de meeste triatleten in 2021 gebaat zijn bij weer een goedgevulde kalender?

 

Long Course Weekend naar september

Extra Leisure ziet trouwens voor haar Long Course Weekend Beesel nog wel uitwijkmogelijkheden. Het driedaagse evenement verhuist (met potlood, dus nog niet definitief) naar 18 tot en met 20 september. Mooi dat zoiets kan, ongetwijfeld zijn atleten nog meer gretig om tegen die tijd weer lekker wedstrijden te kunnen doen.

Ook een bericht van de Triathlon Vathorst, die net op het kantelpunt zat.

Beste deelnemer aan de triathlon Vathorst,

Helaas moeten wij de triathlon Vathorst van 30 mei 2020 annuleren.
Zoals jullie wellicht weten zijn alle evenementen in ieder geval tot en met 1 juni afgelast. Helaas valt de Triathlon Vathorst hier ook onder. Dit betekent ook gelijk dat we in 2020 geen triathlon Vathorst meer kunnen organiseren. We gaan, als het weer mag, samen in overleg over 2021.

En nog eentje, maar dan het NK run-bike-run Hoogerheide:

 

Wij als organisatie verheugden ons enorm om weer een gezellig evenement te kunnen organiseren. Maar helaas door de afgekondigde maatregelen van de overheid zijn wij genoodzaakt om de Run Bike Run Hoogerheide uit te stellen. We gaan ons best doen om in 2021 een fantastische 6e editie neer te zetten.
Voor nu wensen wij iedereen een goede gezondheid toe. Blijf binnen en samen overwinnen we COVID-19.

Daar laten we het voor vandaag maar even bij. Morgen weer een dag.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.